Υπόθεση Siemens: Προσεχώς η εξέταση πολιτικών προσώπων

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010 20:46
A- A A+

Στην επιτάχυνση πρόσκλησης και ακρόασης πολιτικών προσώπων, προσανατολίζεται η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης εισηγήθηκε την επιτάχυνση των εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες της στις 17 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εξεταστούν πολιτικοί που έχουν ήδη ζητήσει με προσωπικά τους έγγραφα αιτήματα να καταθέσουν: ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι πρώην, επίσης, υπουργοί Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Χρήστος Βερελής.

Έχει ακόμη κατατεθεί ως αίτημα εξ αρχής να καταθέσουν όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί υπεύθυνοι για τον ΟΤΕ καθώς και τις Μεταφορές (για το σκέλος ΟΣΕ, Προαστιακού), οι κατά καιρούς υπουργοί Δημοσίας Τάξεως και Αμύνης που χειρίστηκαν την υπόθεση παραγγελίας του συστήματος ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων C4 I, καθώς και της αλλαγής στην πορεία των όρων της συμβάσεως, προκειμένου να καταστεί δυνατή η τμηματική παραλαβή του έργου.

Σήμερα κατέθεσαν στην επιτροπή οι αρχηγοί της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης και του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Θανάσης Μπούσιος αναφορικά με την παραλαβή και τη λειτουργικότητα του συστήματος ασφαλείας C4 Ι.

Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις αρχηγοί επιβεβαίωσαν προβλήματα λειτουργικότητας και διασύνδεσης του συστήματος, αποφεύγοντας τις καθησυχαστικές θετικές κρίσεις των μελών της επιτροπής παραλαβής του συστήματος που εξετάστηκαν πριν τις διακοπές του Πάσχα. Εξετάστηκε, τέλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Γιάννης Ροτζιώκος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή