Πολωνία: Tην Τετάρτη η ανακοίνωση για τις προεδρικές εκλογές

Το Σαββατοκύριακο οι κηδείες του προεδρικού ζεύγους
Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 10:40
UPD:10:51

Σήμερα το πρωί έγινε ο επαναπατρισμός της σορού της Μαρία Κατσίνσκα, συζύγου του εκλιπόντος Πολωνού προέδρου, η οποία αναγνωρίσθηκε χθες.

A- A A+

Ο ασκών χρέη προέδρου στην Πολωνία δήλωσε ότι θα ανακοινώσει αύριο την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών μετά το θάνατο του Λεχ Κατσίνσκι σε αεροπορικό δυστύχημα το Σάββατο στη Ρωσία.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κανάλι TVP Info εάν θα καθορίσει την ημερομηνία την Τετάρτη, ο Μπρόνισλαβ Κομορόβσκι είπε: «Μου φαίνεται απολύτως απαραίτητο».

Σύμφωνα με το πολωνικό σύνταγμα, ο Κομορόφσκι έχει προθεσμία 14 ημερών για να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, οι οποίες στη συνέχεια πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων 60 ημερών.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της πολωνικής προεδρίας, οι τελετές της κηδείας του προεδρικού ζεύγους θα διαρκέσουν δύο ημέρες: το Σάββατο πρόκειται να τελεσθεί εθνική επικήδεια τελετή, ενώ ο ενταφιασμός θα τελεσθεί την Κυριακή.

«Η οικογένεια έχει ήδη επιλέξει τον τόπο όπου θα αναπαυθεί το προεδρικό ζεύγος, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να το ανακοινώσουμε», πρόσθεσε εκπρόσωπος του γραφείου.

Σήμερα το πρωί αναμένεται επίσης να επαναπατριστεί η σορός της Μαρία Κατσίνσκα, συζύγου του εκλιπόντος Πολωνού προέδρου, η οποία αναγνωρίσθηκε χθες.

Οι σοροί του προεδρικού ζεύγους αναμένεται να εκτεθούν σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα ή αύριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή