Ερώτηση Γ. Καρατζαφέρη για τα εθνικά κληροδοτήματα

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 12:10
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα τα Εθνικά Κληροδοτήματα κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει πως «οι διοικήσεις των Εθνικών Κληροδοτημάτων "παραμένουν ανέλεγκτες επί εικοσαετίας και πλέον"», όπως επισημαίνει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζής, «την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου».

«Ομιχλώδες θεσμικό πλαίσιο, χαμηλά ή και ανύπαρκτα μισθώματα για ακίνητα, διάθεσή τους κατά το δοκούν και για σκοπούς που δεν προβλέπονται στις διαθήκες, μη τήρηση βιβλίων, είναι μερικά μόνον από τα μελανά σημεία που συνθέτουν το σημερινό καθεστώς διαχείρισης των κληροδοτημάτων, από το οποίο ζημιώνονται τόσο οι νόμιμοι δικαιούχοι, όσο και το Ελληνικό Δημόσιο», συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ερωτά τον Πρωθυπουργό:

1. Ποιος είναι ο αριθμός των Εθνικών Kληροδοτημάτων, ποια, κατά προσέγγιση, η συνολική αξία τους και ποιο το πλαίσιο ελέγχου των διαχειριστών τους;

2. Σκοπεύετε να προβείτε σε κατάλληλες ενέργειες ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να αποκομίσει τα αναλογούντα έσοδα;

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή