Ο Αντ. Δουκιαντζάκης νέος Δ/ντης Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 15:02
A- A A+

Το διορισμό του αστυνομικού διευθυντή Αντωνίου Δουκιαντζάκη, στη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ενέκρινε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τις θετικές ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και τον ΛΑΟΣ (το ΚΚΕ ψήφισε λευκό και ο ΣΥΡΙΖΑ παρών).

Ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι θα επιδείξει «μηδενική ανοχή» απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας και ότι θα διερευνώνται τα πάντα και με δικαιοσύνη.

Ζήτησε, ωστόσο, να διευρυνθούν περαιτέρω οι αρμοδιότητες ελέγχου της Υπηρεσίας του εκτός από τα αδικήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της εκβίασης και στις περιπτώσεις της απιστίας, της υπεξαίρεσης κ.α. καθώς και να ενισχυθεί η Υπηρεσία με νέα μέσα (ηλεκτρονική κατάθεση των πόθεν έσχες) και εξειδικευμένο προσωπικό.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης δεσμεύτηκε για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την περαιτέρω ενίσχυση και θωράκιση της Υπηρεσίας, ώστε να καταστεί περισσότερο αποτελεσματική.

«Το πρόβλημα μεγάλωσε. Η διαφθορά έχει το χαρακτηριστικό, όσο κι αν τη χτυπάς, να βρίσκει άλλους τρόπους να μεγαλώνει και να οργανώνεται. Έχουμε να κάνουμε με ένα εκτεταμένο πρόβλημα», τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Δουκιαντζάκη «ακέραιο άνθρωπο και ικανό αξιωματικό που θα φέρει σε πέρας την αποστολή του».

Ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας κατέθεσε πρόταση να εξεταστεί ένα σύστημα αυτεπάγγελτης παρέμβασης της Υπηρεσίας στις εστίες εγκληματογόνου δράσεως, καθώς ο μεγάλος όγκος των υποθέσεων εξετάζεται κατ’ έγκλιση.

Ο κ. Πολύδωρας εξέφρασε εξ άλλου τα «απερίφραστα και ανυπόκριτα» συγχαρητήριά του προς τον Μ. Χρυσοχοϊδη για τις θετικές εξελίξεις στο κεφάλαιο της τρομοκρατίας.

«Η θέση σας είναι ατελέσφορη», είπε η Λιάνα Κανέλλη εκφράζοντας τη διαφωνία του ΚΚΕ με την φιλοσοφία που λειτουργεί η αστυνομία και τόνισε προς τον κ. Δουκιαντζάκη ότι από την στιγμή που μπορεί να κλέψει ένας επιχειρηματίας με τόσους τρόπους είναι σαν να «πιάνετε την ανθυπομαρίδα».

«Σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις δυστυχώς εμπλέκονται αστυνομικοί. Συνήθως η εγκληματική οργάνωση έχει μέσα αστυνομικούς», είπε ο Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ), χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ανησυχητικό σημάδι της κατάστασης στην αστυνομία.

Τέλος ο Φ. Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ) ζήτησε τη θέση του νέου διευθυντή της Υπηρεσίας για την περιφερειακή συγκρότησή της, για να λάβει την απάντηση εκ μέρους του κ. Δουκιαντζάκη ότι θα ήταν καλύτερα αν υπήρχαν παραρτήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή