Έκκληση Μπαν Κι Μουν για ειρηνική επίλυση του ζητήματος στο Κιργιστάν

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 18:39

O γενικός γραμματέας του ΟΗΕ «παρακολουθεί με ανησυχία τη συνταγματική μάχη στο Κιργιζιστάν και τις απειλές για χρήση βίας».

A- A A+

Έκκληση για εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη διαφορά τους απηύθυνε προς την προσωρινή κυβέρνηση και τον ανατραπέντα πρόεδρο του Κιργιστάν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

«Για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ προτρέπει τα ενδιαφερόμενα μέρη να βρουν μια λύση ειρηνική και που θα σέβεται το Σύνταγμα» ανέφερε σημερινή ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών από τη Νέα Υόρκη.

Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε την ώρα που ο πρώην πρόεδρος του Κιργιστάν, Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί αν διασφαλιστεί η ασφάλεια του και της οικογένειάς του, καθώς ένα μέλος της προσωρινής κυβέρνησης απείλησε να τον συλλάβει αν δεν παραδοθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο Μπαν Κι Μουν, ο οποίος επισκέφθηκε αυτό το μήνα το Κιργιστάν και σήμερα συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια, «παρακολουθεί με ανησυχία τη συνταγματική μάχη στο Κιργιζιστάν και τις απειλές για χρήση βίας».

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ απέστειλε στο Κιργιστάν τον ειδικό εκπρόσωπο του Γιαν Κουμπίς προκειμένου να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της αντιπαράθεσης.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή