Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Αντ. Σαμαρά το απόγευμα

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 09:05
UPD:15:29

O Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην οικονομία και στα εθνικά θέματα.

A- A A+

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα έχει το απόγευμα στις 5:30, στο Μαξίμου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην οικονομία και στα εθνικά θέματα.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός θα έχει τις ακόλουθες συναντήσεις:

· Στις 2:30 μ.μ., με την ηγεσία του Ύπατου Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

· Στις 3:30 μ.μ., με τον καθηγητή κ. Θανάση Λερούνη.

Ερωτηθείς αν κατά τη σημερινή συνάντηση, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει συναίνεση από τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής είπε: «Εμείς είμαστε αυτοί που, εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα και χωρίς να έχει αποκαλυφθεί η πραγματική κατάσταση, λέγαμε ότι απαιτείται συναίνεση γιατί οι προκλήσεις και οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες.

Π. Παναγιωτόπουλος: Oχι άλλο μίγμα κυβερνητικής φλυαρίας και πανηγυρισμών

Π. Παναγιωτόπουλος: Oχι άλλο μίγμα κυβερνητικής φλυαρίας και πανηγυρισμών.

«Είναι στο χέρι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και όλης της αντιπολίτευσης να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της, ώστε να μπορέσουμε σαν χώρα να βγούμε από αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση», πρόσθεσε.

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ακόμη ότι αντικείμενο της συνάντησης είναι μια θεσμική ενημέρωση προς τον Α. Σαμαρά για την οικονομία και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ερωτηθείς, τέλος, αν ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να ζητήσει τη συναίνεση του κ. Σαμαρά για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν απαιτείται συναίνεση του Προέδρου της ΝΔ για να γίνει κάτι τέτοιο.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι η χώρα μας ζήτησε χρήματα από τις αγορές και τα βρήκε. Βεβαίως, το κόστος του δανεισμού είναι ιδιαίτερα ψηλό, είναι υπερδιπλάσιο του αντιστοίχου κόστους του Ιανουαρίου του 2010», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Αυτό σημαίνει ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν. Γι αυτό, απαιτείται συνεχής προσπάθεια, νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια. Και για το όνομα του Θεού, όχι άλλο μείγμα κυβερνητικής φλυαρίας και πανηγυρισμών».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή