Στον ανακριτή σήμερα τρεις από τους συλληφθέντες

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 10:09
UPD:10:35

A- A A+

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα τρεις από τους συλληφθέντες -οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος- για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Αύριο θα απολογηθούν οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι.

Την ίδια ώρα από την αστυνομία αναζητούνται τέσσερα ακόμα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να απολογηθούν, χαρακτηρίζοντας πολιτική τη δίωξή τους.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρο Φυτράκη, ο εντολέας του, που σύμφωνα με τη δίωξη φέρεται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και η συγκατηγορούμενη σύζυγός του, Παναγιώτα Ρούπα, αρνούνται να απολογηθούν, χαρακτηρίζουν πολιτική τη δίωξη σε βάρος τους και τονίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία.

Σε βάρος των έξι ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήμματα και αφορά 16 χτυπήματα της οργάνωσης από το 2003 έως σήμερα.

Χθες, ομάδα αντεξουσιαστών πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, σε ένδιξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο παρουσιάζεται η υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» από τα ΜΜΕ και κυρίως τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Μεταξύ άλλων υποστήριξαν πως καταστρατηγείται το τεκμήριο αθωότητας των συλληφθέντων, ενώ έκαναν λόγο για κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή