Ρίο ντε Τζανέιρο: Στους 246 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 10:59
REUTERS/SERGIO MORAES

A- A A+

Στους 246 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις πλημμύρες που σάρωσαν την περασμένη εβδομάδα το Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Εδουάρδο Πάες το κόστος των εργασιών αποκατάστασης ενδέχεται να φθάσει τα 142 εκατ. δολάρια.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε περαιτέρω χθες μετά την ανάσυρση κι άλλων θυμάτων από τις φαβέλες και τις παραγκουπόλεις, που βρίσκονταν σε λόφους και παρασύρθηκαν από τα νερά και τις λάσπες.

Ειδικοί χαρακτήρισαν τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σάρωσαν πολλές από τις 1.000 φαβέλες «προβλέψιμη τραγωδία», επισημαίνοντας την κακή ποιότητα κατασκευής των σπιτιών, την επικινδυνότητα της θέσης τους και την παντελή έλλειψη αστικού σχεδιασμού και υποδομών στις φτωχογειτονιές.

Ο δήμαρχος του Ρίο ενέκρινε την απομάκρυνση κατοίκων σε περιοχές υψηλού κινδύνου ακόμα και δια της βίας και ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες που θα μετακινηθούν θα λάβουν μηνιαίο βοήθημα 256 δολαρίων για να κτίσουν νέες κατοικίες σε άλλα σημεία. Πρόσθεσε ότι ως το 2012 θα έχουν μετακινηθεί 12.000 οικογένειες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή