Αρνήθηκαν να απολογηθούν Ν. Μαζιώτης και Παν. Ρούπα

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 12:38
UPD:14:18
EUROKINISSI

A- A A+

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τρεις εκ των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος. Από το πρωί, έξω από την Ευελπίδων ήταν συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 50 φίλοι και συγγενείς τους. Αύριο θα απολογηθούν οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία προχωρούσε σε τέσσερις νέες προσαγωγές στην περιοχή της Καλλιθέας, οι οποίες ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε λίγο αργότερα, δεν σχετίζονται με την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Οπως είχαν προαναγγείλει, ο Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα, αρνήθηκαν να απολογηθούν για να μην νομιμοποιήσουν, όπως είπαν, τη διαδικασία και κατήγγειλαν για μία ακόμη φορά τη δίωξή τους ως πολιτική.

Από την πλευρά του, ο Σαράντος Νικητόπουλος αρνείται τις κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό από τους συνηγόρους του, ο Νικητόπουλος υποστηρίζει ότι ναι μεν γνωρίζει τους κατηγορουμένους και είχε φιλικές σχέσεις με τον Λάμπρο Φούντα, αλλά όπως επισημαίνει το γεγονός ότι ένα αποτύπωμά του που βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο στο σπίτι του Φούντα, δεν μπορεί να στοιχειοθετεί κατηγορίες σε βάρος του.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, στη δικογραφία που παρέλαβαν, δεν έχουν συμπεριληφθεί τα cd με καταγεγραμμένες συνομιλίες, τα σχεδιαγράμματα και τα χειρόγραφα προκηρύξεων, που σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν στο σπίτι του Μαζιώτη.

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, περιγράφονται ενέργειες της οργάνωσης από το 2003, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά με βόμβα στην Ευελπίδων, έως και τον Σεπτέμβριο του 2009 με τη βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο, ενώ αναφέρεται η συμπλοκή στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010, όπου σκοτώθηκε ο Λάμπρος Φούντας, ως αρχή για τον εντοπισμό των έξι.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί και στους έξι συλληφθέντες, αφορούν τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονιών, προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και έκρηξης τετελεσμένης και σε απόπειρα, καθώς και τέσσερις πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή