Τον Ιούνιο οι εκλογές στην Πολωνία

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 12:59
UPD:13:15

A- A A+

Στις 13 ή στις 20 Ιουνίου 2010 πρόκειται να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία μετά το θάνατο του προέδρου Λεχ Κατσίνσκι, δήλωσε εκπρόσωπος της πολωνικής βουλής.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία για την εκλογή του προέδρου της χώρας, θεωρητικά οι εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις 6, 13 ή 20 Ιουνίου. Λόγω όμως και άλλων προβλεπόμενων διαδικασιών, υπάρχουν πλέον δύο πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών, στις 13 Ιουνίου ή 20 Ιουνίου 2010», ανέφερε ο υπεύθυνος.

Ο εκτελών χρέη προέδρου Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι αναμένεται εντός της ημέρας να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων και να ορίσει ημερομηνία εκλογών.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόκειται να μεταβεί την Κυριακή στην Πολωνία, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Πολωνού προέδρου Λεχ Κατσίνσκι και της συζύγου του Μαρία. Χθες, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι στην κηδεία θα παραστεί και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή