Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 15:48
A- A A+

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με γκαζάκια σημειώθηκαν σε γραφεία βουλευτών και τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια εξερράγη στα γραφείο των Οικολόγων Πράσινων στην οδό Πλάτωνος 1, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ανάλογος μηχανισμός εξερράγη στο γραφείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου στην οδό Ερμού 48.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Αλλοι δύο μηχανισμοί οι οποίοι δεν εξερράγησαν, είχαν τοποθετηθεί στο γραφεί της βουλευτού της ΝΔ, Ελένας Ράπτη, στην Εγνατία, και σε γραφεία εταιρείας στην οδό Παπαναστασίου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

«Η τυφλή βία χτύπησε και τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας ανθρώπινες ζωές. Μέλη μας κινδύνεψαν σοβαρά και εγκλωβίστηκαν για αρκετή ώρα», δήλωσαν οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πρασίνων και πρόσθεσαν:

«Όποιες κι αν ήταν οι προθέσεις και τα κίνητρα, η βία μιλάει πάντα τη γλώσσα της εξουσίας. Είτε το θέλουν είτε όχι, η επίθεση αυτή φέρνει τους εμπνευστές της στο ίδιο στρατόπεδο με όσους ενοχλούνται από τη διαδρομή των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη: τα οικοπεδικά συμφέροντα, τους εθνικιστικούς κύκλους που τρώνε τις σάρκες της χώρας, τους μηχανισμούς της "σκοτεινής πλευράς" της πόλης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή