Δεν έρχεται στην Αθήνα ο Κανταρέ λόγω των συνθημάτων στην παρέλαση

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 17:11
UPD:17:14
A- A A+

Να ματαιώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αθήνα αποφάσισε ο Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ επικαλούμενος τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναξε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.

Ο Ισμαήλ Κανταρέ, ο οποίος επρόκειτο να συναντήσει το κοινό του Μegaron Plus στις 19 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει πως «λόγω των πολύ δυσάρεστων πρόσφατων γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και χαρακτηρίστηκαν από ρατσισμό κατά των Αλβανών, αποφάσισα να ματαιώσω την επίσκεψή μου στη χώρα σας. Γνωρίζετε καλά τον θαυμασμό που τρέφω για τη ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά εκτιμώ ότι μέσα σΆ ένα τέτοιο κλίμα, που στερείται κάθε ίχνος πολιτισμού, η επίσκεψή μου θα ήταν άκαιρη…».

Οι υπεύθυνοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αναφέρουν σε ανακοίνωσή του πως κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταπείσουν το βραβευμένο συγγραφέα και ελπίζουν ότι στο μέλλον θα δοθεί ξανά ευκαιρία στους πολυπληθείς φίλους του Ισμαήλ Κανταρέ να τον συναντήσουν.

Προτεινόμενα για εσάς