Αντ. Σαμαράς: Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 18:43
UPD:22:32

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ακόμη πως με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου συζήτησαν σε βάθος «τις κρίσιμες πτυχές αυτή της μεγάλης οικονονικής κρίσης».

A- A A+

Την πεποίθηση πως «με το κατάλληλο μείγμα οικονομικής πολιτικής μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, και ερωτηθείς μεταξύ άλλων για το ζήτημα της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, απάντησε πως «όσο λιγότερο μιλάμε, τόσο το καλύτερο για την οικονομία».

Α. Σαμαράς: Οσο λιγότερο μιλάμε, τόσο το καλύτερο για την οικονομία

Α. Σαμαράς: Οσο λιγότερο μιλάμε, τόσο το καλύτερο για την οικονομία

Ανέφερε ακόμη πως με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου συζήτησαν σε βάθος «τις κρίσιμες πτυχές αυτή της μεγάλης οικονονικής κρίσης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ιδιαίτερα στην ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, ώστε να μη βυθιστεί η χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση και για να υποστηριχθούν οι θέσεις εργασίας και η απασχόληση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης εκτός της οικονομικής κρίσης βρέθηκε και η πορεία των εθνικών θεμάτων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ- - ΜΠΕ, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι οικονομικής δυσχέρειες της περιόδου που διανύουμε, επιβάλλουν περισσότερο παρά ποτέ να είμαστε προσηλωμένοι στις κόκκινες γραμμές.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αργότερα κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως ο κ. Σαμαράς έχει την άποψη που έχει και η κυβέρνηση, στην οποία και εμμένει, ότι δηλαδή μπορούμε να μη χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό στήριξης, ο οποίος είναι λύση ανάγκης ως δίχτυ ασφαλείας.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωσαν ακόμη ότι επιθυμία της Ελλάδας είναι ο μηχανισμός να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμος, ώστε, αν χρειαστεί, να τον ενεργοποιήσουμε, προσθέτοντας ότι έχει τεχνικές λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να επεξεργαστούμε.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αντίδραση του κ. Σαμαρά σε περίπτωση ενεργοποίησης του μηχανισμού, η απάντηση ήταν «δεν γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσει (σ.σ. ο κ. Σαμαράς)», προσθέτοντας πως σύγκλιση δεν υπάρχει εκ των πραγμάτων γενικώς.

Σε ό,τι αφορά την επισήμανση του κ. Σαμαρά για λιγότερες ομιλίες, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι αυτό είναι σωστό, καθώς διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο.

Για την αναφορά του κ. Σαμαρά σε μίγμα πολιτικής, το οποίο μπορεί να μας βγάλει από την κρίση με τις δικές μας δυνάμειας, σχολίασαν ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του, σημειώνοντας ότι «εμείς μέσα από τη δράση μας φτάσαμε σ' αυτό το μηχανισμό.

Εξάλλου στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου με τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο και την υπουργό Υγείας κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου με θέμα το ασφαλιστικό, ενόψει του αυριανού άτυπου υπουργικού συμβουλίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή