Βεβαιότητα Μπερίσα για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 22:15
A- A A+

Τη βεβαιότητα πως η χώρα του θα ενταχθεί στην ΕΕ «ακόμη συντομότερα» απ’ όσο ο ίδιος φαντάζεται εξέφρασε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.

«Δεν έχω σκεφθεί μία ημερομηνία ένταξης της Αλβανίας, όμως αυτή θα έλθει ακόμη συντομότερα απ’ όσο έχω ο ίδιος φαντασθεί», τόνισε ο κ. Μπερίσα στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους. Η Αλβανία έχει καταθέσει αίτημα ένταξης στην ΕΕ από τον Απρίλιο του 2009.

Εκτίμησε ακόμη πως η χώρα του «ξεπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις» που είχε θέσει η Κομισιόν για να ξεκινήσει επισήμως η ενταξιακή διαδικασία. Μάλιστα προτίθεται να καταθέσει στον υπεύθυνο για την Διεύρυνση επίτροπο Στέφαν Φίλε το λεπτομερές ερωτηματολόγιο που παρέδωσε η ΕΕ στην Αλβανία, ενόψει της ένταξής της. «Έχω βάσιμες ελπίδες» πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφανθεί θετικά, επεσήμανε.

Υπεραμύνθηκε δε του αγώνα του κατά της διαφθοράς και της εγκληματικότητας, που μειώθηκαν θεαματικά-κατά τον ίδιον-την τελευταία πενταετία. «Η Αλβανία είναι πλέον μία από τις ασφαλέστερες χώρες και τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι χαμηλότερα και από τον μέσο όρο της ΕΕ», τόνισε.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή