Βατοπέδι: Αντιπαράθεση με αιχμή την απολογία του Χρ. Μπότσιου

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 23:30
A- A A+

Αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, σημειώθηκε σήμερα με αφορμή την απολογία του πρώην νομικού συμβούλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστόδουλου Μπότσιου, ο οποίος αναφέρεται στον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνα Γιαννακοπούλου, ζήτησε την κλήση του Γιάννη Αγγέλου επί τη βάσει της απολογίας του κ. Μπότσιου προκαλώντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ένοχος, ένοχον ου ποιεί» ανέφερε ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στην επιτροπή, Νικόλαος Δένδιας, καθώς ενάντια στον κ. Μπότσιο εκκρεμεί δικαστική δίωξη για ιδιαίτερα μεγάλη βλάβη του Δημοσίου.

Αποφασίστηκε τελικά να καταρτιστεί αύριο η λίστα των υπό κλήση πολιτικών προσώπων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπότσιος, κατηγορείται για γνωμοδοτήσεις που εξέδωσε για λογαριασμό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ε. Μπασιάκου, με τις οποίες «υποβιβαζόταν» το «χθαμαλό δάσος» της Ουρανούπολης σε δασική έκταση κατάλληλη για αγροτική εκμετάλλευση, προκειμένου να συμπεριληφθεί στις επίμαχες ανταλλαγές που ακολούθησαν την παράδοση της περιοχής της Βισθωνίδας στη Μονή Βατοπαιδίου.

Στην απολογία του ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας, ο κ. Μπότσιος υποστήριξε πως ο κ. Μπασιάκος του είχε αναφέρει ότι η ανταλλαγή των παραλιμνίων εκτάσεων της Βισθωνίδας με δημόσιες γαίες σε άλλες περιοχές, «είχε αποφασιστεί σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο για να φύγει η Μονή Βατοπαιδίου από την περιοχή της Βιστονίδας, γιατί υπήρχαν προβλήματα με τους κατοίκους της περιοχής».

«Για την ταχύτητα διεκπεραίωσης θεμάτων που αφορούσαν τη Μονή, με πίεζαν ο υπουργός Γεωργίας κ. Μπασιάκος και οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος, οι οποίοι συχνά άφηναν να εννοηθεί ότι για την επιτάχυνση της διαδικασίας, αν χρειαζόταν, μπορούσαν να βάλουν τον Ρουσόπουλο και τον Αγγέλου να τηλεφωνήσουν στον κ. Μπασιάκο για να μου δώσει σχετική εντολή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπότσιος στην απολογία του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή