Στην Ολλανδία 10 Σομαλοί ύποπτοι για πειρατεία

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 06:02
A- A A+

Στην Ολλανδία μεταφέρθηκαν χθες 10 Σομαλοί ύποπτοι για πειρατεία που συνελήφθησαν από το ολλανδικό πολεμικό ναυτικό μετά από επίθεση σε γερμανιό φορτηγό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, δήλωσε εξιωματούχος του ολλανδικού υπουργείου Αμυνας.

Στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τους κρατούμενους προσγειώθηκε στο Αϊντχοφεν, στη νότια Ολλανδία, χθες Τετάρτη, ολοκληρώνοντας πτήση από το Τζιμπουτί, δήλωσε ο Ρόμπιν Μίντελ, εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Αμυνας.

«Οι πειρατές θα κρατηθούν στην Ολλανδία έως την έκδοσή τους στη Γερμανία», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοινωθέν του.

Οι 10 ύποπτοι για πειρατεία, όλοι Σομαλοί υπήκοοι, παραδόθηκαν σε αστυνομικούς και μετήχθησαν σε κρατητήριο, είπε ο Μίντελ. Θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή στο Αμστερνταμ την Πέμπτη, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Αννα-Μίκε Γέρινγκ.

Εάν αποφασισθεί να ακολουθηθεί η διαδικασία ταχείας έκδοσης των υπόπτων, θα έχουν μεταφερθεί στη Γερμανία σε 10 ημέρες, πρόσθεσε. Εάν όχι, η έκδοσή τους θα εξετασθεί σε περίπου 60 ημέρες.

Στις 5 Απριλίου, μετά από ανταλλαγή πυρών, ολλανδικό πολεμικό απελευθέρωσε το γερμανικό φορτηγό πλοίο «Taipan» το οποίο προσπαθούσαν να καταλάβουν πειρατές σε απόσταση 900 χλμ. από τις ακτές της Σομαλίας.

Τα 15 μέλη του πληρώματος του πλοίου, που είχαν καταφύγει σε προστατευμένο διαμέρισμά του, βρέθηκαν σώα.

Το ολλανδικό πολεμικό ναυτικό συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αποστολή στις ακτές της Σομαλίας για την πάταξη της πειρατείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή