Στη Βραζιλία ο Ινδός πρωθυπουργός και ο Κινέζος πρόεδρος

Για τη σύνοδο κορυφής των αναδυομένων οικονομιών
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 08:47
A- A A+

Στην Μπραζίλια έφθασε χθες το βράδυ η πτήση με τον Κινέζο πρόεδρο, Χού Ζιντάκο ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των αναπτυσσομένων χωρών. Νωρίτερα στη χώρα έφθασε ο Ινδός πρωθυπουργός, Μανμόχαν Σινγκχ, για να λάβει και αυτός μέρος στις διήμερες εργασίες της συνόδου των ηγετών των αναδυόμενων οικονομιών.

Ο Σινγκχ θα συμμετάσχει στην τριμερή σύνοδο Ινδίας - Βραζιλίας - Νότιας Αφρικής στην Μπραζίλια σήμερα Πέμπτη και κατόπιν στη σύνοδο της ομάδας BRIC (Βραζιλία, Ρωσία,Ινδία, Κίνα), όπως και ο Χού.

Στις συναντήσεις θα λάβουν επίσης μέρος ο Κινέζος πρόεδρος Χού Ζιντάο, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ της Ρωσίας, ο Τζέϊκομπ Ζούμα της Νότιας Αφρικής και ως οικοδεσπότης ο Λουΐς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Μεντβέντεφ αναμένεται αργότερα σήμερα Πέμπτη στην Μπραζίλια.

Οι ηγέτες της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής θα συναντηθούν σήμερα με το Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ αλ Μάλκι. Θα ακολουθήσει συνάντηση Σινγκχ-Λούλα και κατόπιν συνάντηση του Σινγκχ, του Ζούμα και του Λούλα. Διμερείς χωριστές συναντήσεις με όλους τους ηγέτες θα έχει και ο Χού Ζιντάο.

ΠΗΓ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή