Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Κ. Γουρνάς

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 14:19
UPD:15:02

A- A A+

Αρνήθηκε να απολογηθεί ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Κωνσταντίνος Γουρνάς, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του Ευάγγελος Σταθόπουλος και Χριστόφορος Κορτέσης ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Ο Κ. Γουρνάς κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος μετά τη χθεσινή απολογία τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε κρησφύγετο-γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης στην οδό Μηδείας 5. Τα ευρήματα θεωρούνται σημαντικά, ωστόσο ακόμα δεν επιβεβαιώνεται επισήμως τίποτα και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για το χώρο όπου φυλάσσονταν τα όπλα της οργάνωσης.

Σημαντικά στοιχεία φερεται επίσης να έχει στα χέρια της η Αστυνομία μετά τον εντοπισμό ΙΧ αυτοκινήτου στην περιοχή της Ν.Φιλαδέλφειας, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες του Κ. Γουρνά).

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της εγχώριας τρομοκρατίας ρωτήθηκε και ο Αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρντ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την παρουσίαση της «Ελληνο-Αμερικάνικης Πρωτοβουλίας». Ο πρέσβης των ΗΠΑ έδωσε συγχαρητήρια στη κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στον τομέα και την αποτελεσματικότητα που έχει μέχρι σήμερα, τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να είναι ένας ασφαλής τόπος για επενδύσεις και τουρισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή