Αλ. Παπαρήγα: Δυσβάσταχτος για το λαό ο δανεισμός

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 14:58

Σε ερώτηση για την κατάσταση των δημοσιονομικών της Ελλάδας, η κ. Παπαρήγα καταλόγισε ευθύνες για τη σημερινή εικόνα της οικονομίας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

A- A A+

«Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση», επανέλαβε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Σε ερώτηση για την κατάσταση των δημοσιονομικών της Ελλάδας, η κ. Παπαρήγα καταλόγισε ευθύνες για τη σημερινή εικόνα της οικονομίας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και σημείωσε: «Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; ο λαός για άλλη μια φορά. Το ΚΚΕ «είχε πρόβλεψη για την κρίση, όχι όταν ξέσπασε, αλλά από το 2000. Ως κόμμα λέγαμε ότι πρέπει να έχουμε ετοιμότητα για δράση. Η Ε.Ε. θα μας δανείσει αλλά με δυσβάσταχτους όρους για το λαό. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να πάρει σε τόσους λίγους μήνες δραστικά μέτρα; Όχι. Όμως την κατηγορούμε γιατί έχει συγκεκριμένη στρατηγική. Είναι αναπόφευκτα αυτά τα μέτρα, γιατί είναι κόμματα του κεφαλαίου, του αστικού συστήματος».

Τρομακρατία

Σχολιάζοντας την υπόθεση των συλλήψεων για την τρομοκρατία, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε ότι η υπόθεση εγείρει ερωτήματα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πασίγνωστοι. Χρόνια τώρα στα πανεπιστήμια είχαν δράση. Δεν ήταν άγνωστοι. Είναι περίεργο που παρακολουθούνται αλλά... διαφεύγουν!».

Επικρίσεις για Θ. Πάγκαλο

Η κ. Παπαρήγα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο κομμουνιστικό κόμμα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλο.

«Είναι επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αυτός ο τρόπος αντιπαράθεσης. Κατηγορούν το ΚΚΕ ότι αρνείται τον έλεγχο αλλά δεν μεταφέρουν ποτέ την απάντηση του ΚΚΕ στις κατηγορίες», επισήμανε η κα Παπαρήγα συμπληρώνοντας ότι «όποιος δίνει χρήματα στο ΚΚΕ και θέλει να δημοσιεύεται το όνομα του, μπορεί να το κάνει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή