Κιργιστάν: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός ¶μυνας

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 23:11
A- A A+

Συνελήφθη σήμερα από τις δυνάμεις της προσωρινής κυβέρνησης ο πρώην υπουργός ¶μυνας του Κιργιστάν, όπως ανακοινώθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

«Ο πρώην υπουργός ¶μυνας, Μπακτιμπέκ Καλίεφ συνελήφθη σήμερα στο νότιο τμήμα του Κιργιστάν», μετέδωσε το ράδιο Azattyk χωρίς να αναφερθεί στις πηγές του, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.

Κατά την ίδια πηγή, «ο συλληφθείς κατηγορείται γιατί έδωσε παρανόμως εντολή να πυροβολούνται οι άοπλοι πολίτες, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ατόμων», στις αιματηρές διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας στην πρωτεύουσα Μπισκέκ στη διάρκεια των οποίων εκδιώχθηκε η κυβέρνηση και ο πρόεδρος του Κιργιστάν.

Οι δυνάμεις της νέας κυβέρνησης διέταξαν επίσης, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, μια ειδική επιχείρηση για τη σύλληψη του αδελφού του έκπτωτου προέδρου, όπως ανέφερε ο νυν προσωρινός υπουργός ¶μυνας Ισμαήλ Ισάκοφ μιλώντας στο ραδιόφωνο Azzatyk .

«Στήθηκε μια επιχείρηση για τη σύλληψη του αδελφού του έκπτωτου προέδρου, του πρώην επικεφαλής της προεδρικής φρουράς και του πρώην υπουργού ¶μυνας», πρόσθεσε και επισήμανε ότι και οι τρεις «είχαν εμπλακεί στην υπόθεση του πυροβολισμού άοπλων πολιτών στη διαδήλωση της 7ης Απριλίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή