Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:00
UPD:05:28
A- A A+

Τοπικές βροχές στα βόρεια και άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στη Νότια Ελλάδα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι στα ορεινά όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 Μποφόρ που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς της ίδιας έντασης. Θερμοκρασία: Από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα νότια.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά 6 και πιθανώς τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή