Προβλημάτων συνέχεια από το πέπλο ηφαιστειακής σκόνης

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 09:32
UPD:10:35
A- A A+

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα τα σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες εξαιτίας της ηφαιστειακής σκόνης που μεταφέρεται από την Ισλανδία πάνω από τη βορειοδυτική Ευρώπη. Ειδικοί ηφαιστειολόγοι προειδοποιούν ότι τα προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία από το ηφαιστειακό νέφος μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες, εάν συνεχιστούν οι εκρήξεις του ηφαιστείου.

Στη Γερμανία διεκόπησαν από τις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδος) οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρρας και το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Στην Πολωνία η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο πάνω από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις 09:00 ώρα Ελλάδας, εξαιτίας της ηφαιστειακής σκόνης που μεταφέρθηκε από την Ισλανδία (λειτουργούν μόνο τα αεροδρόμια της Κρακοβίας και του Ζεσόφ).

Την ίδια ώρα άρχισε να ανοίγει προοδευτικά ο εναέριος χώρος της Σουηδίας, ενώ η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι ανοίγει προσωρινά τμήμα του δικού της εναέριου χώρου. Στη Δανία οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο εναέριος χώρος θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον μέχρι τις 02:00 (τοπική ώρα) του Σαββάτου.

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανακοινώθηκαν ακυρώσεις πτήσεων για Αμστερνταμ και Παρίσι.

Στη Ρουμανία, οι αρχές των διεθνών αερολιμένων Οτοπένι και Μπανεάσα ανακοίνωσαν σήμερα το πωρί την ακύρωση συνολικά 24 πτήσεων (22 στο αεροδρόμιο του Οτοπένι και δύο στο αεροδρόμιο της Μπανεάσα) με προορισμό χώρες της βόρειας και δυτικής Ευρώπης.

Στην Αυστραλία η Qantas ανακοίνωσε την ακύρωση πολλών πτήσεων προς Λονδίνο και Φρανκφούρτη, ενώ την Πέμπτη ακυρώθηκαν περίπου εκατό πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας.

Πληθώρα πτήσεων ακυρώθηκαν και από πολλούς ασιατικούς προορισμούς, όπου η Singapore Airlines ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση των πτήσεών της από και προς Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μόναχο, ¶μστερνταμ και Παρίσι.

Η Thai Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε την ακύρωση περίπου 10 πτήσεών της προς τη Νορβηγία, τη Βρετανία, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Γαλλία.

Συνολικά 20 πτήσεις προς την Ευρώπη ακύρωσαν και οι ιαπωνικές Japan Airlines και Nippon Airways: από Τόκιο προς Παρίσι, ¶μστερνταμ, Λονδίνο, Μιλάνο και Φρανκφούρτη, με τις οποίες είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν περίπου 2.300 επιβάτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή