Ενώπιον της ανακρίτριας οι Ευ. Σταθόπουλος και Χρ. Κορτέσης

Αίσθηση από τα ονόματα στη λίστα του Επαναστατικού Αγώνα
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 12:37
UPD:13:49

Χθες προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κ. Γουρνάς, ο οποίος αρνήθηκε να απολογηθεί, όπως και οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος μετά τη προχθεσινή απολογία τους.

A- A A+

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε σήμερα ο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, Ευάγγελος Σταθόπουλος, ενώ ο έτερος κατηγορούμενος, Χριστόφορος Κορτέσης, που είχε λάβει προθεσμία να απολογηθεί σήμερα, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ένα πιο σαφές κατηγορητήριο ώστε να τοποθετηθεί επ' αυτού.

Χθες υπενθυμίζεται προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κ. Γουρνάς, ο οποίος αρνήθηκε να απολογηθεί, όπως και οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος μετά τη προχθεσινή απολογία τους.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλούν τα ονόματα επιχειρηματιών, τραπεζιτών, πολιτικών και δημοσιογράφων που φιγουράρουν στη λίστα την οποία κατάρτισαν οι κατηγορούμενοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα με τους πιθανούς στόχους της οργάνωσης περιλαμβάνει τα ονόματα τουλάχιστον 15 πολιτικών, αλλά και ονόματα συνεργατών τους, ενω οι περισσότεροι δημοσιογράφοι φέρεται να είναι γνωστοί από τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.

Συγκεκριμένα στους σκληρούς δίσκους που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

- Κατάλογοι με στοιχεία προσώπων, όπως πολιτικών, δημοσίων λειτουργών, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων.

- Κατάλογος με επωνυμίες και διευθύνσεις δεκατριών (13) εταιριών, όπως λατομείων και άλλων επιχειρήσεων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες στο πλαίσιο της δραστηριότητάς τους χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες.

- Οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών

- Στοιχεία για το επίπεδο θωράκισης διαφόρων μοντέλων θωρακισμένων αυτοκινήτων

- Κωδικοποιημένα στοιχεία κατανομής χρηματικών ποσών

- Ψηφιακές φωτογραφίες εντυπωμάτων σφραγίδων διαφόρων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και αξιωματικών αυτής

- Πλήρη καταχώρηση των στοιχείων που περιέχει ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαφόρων προσώπων, με προφανή σκοπό τη χρησιμοποίησή τους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας.

ΣΥΝ: Επιχείρηση τρομοϋστερίας και ανθρωποφαγία των ΜΜΕ

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις έρευνες και τις συλλήψεις για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», η Νεολαία του ΣΥΝ επισημαίνει ότι τις τελευταίες μέρες «εκτυλίσσεται μπροστά μας μια συντονισμένη από την αστυνομία, επιχείρηση τρομοϋστερίας που συμπληρώνεται από την ανθρωποφαγία των ΜΜΕ».

«Θεμελιώδεις αρχές δεοντολογίας, όπως ο σεβασμός στην προσωπικότητα και την ιδιωτική ζωή των πολιτών, ο σεβασμός του τεκμηρίου της αθωότητας, ο έλεγχος και η τεκμηρίωση της πληροφορίας που μεταδίδεται παραβιάζονται κατ' εξακολούθηση από δημοσιογράφους- τηλεδικαστές», σημειώνεται χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Με βάση αυτό το κλίμα που ενισχύει την καταστολή και τρομοϋστερία από τη πλευρά της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, προεξοφλούνται οι δικαστικές αποφάσεις- οι «τρομοκράτες» ή «εγκληματίες» και η ιδιωτική τους ζωή διασύρονται στον τύπο, έχοντας συνήθως ελάχιστα ή ανύπαρκτα ενοχοποιητικά στοιχεία, τα τηλεοπτικά συνεργεία εισβάλλουν στις οικείες των συλληφθέντων εκθέτοντας τον προσωπικό τους περιβάλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή