Και για την ελληνική οικονομία συζήτησαν Χίλαρι - Νταβούτογλου

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 17:12
A- A A+

Ενα από τα θέματα που συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη χθεσινή της συνάντηση στην Ουάσιγκτον ήταν και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Κρόουλι, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε πως «η Τουρκία επιθυμεί να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα μπορούσε να λάβει αυτή η βοήθεια, θα σας παρέπεμπα στην Τουρκία».

Ο κ. Κρόουλι ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το Κυπριακό και η κατάσταση στο Ιράκ, αλλά κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν όπου ο κ. Νταβούτογλου κατέθεσε την τουρκική προσέγγιση, η οποία διαφοροποιείται σε σχέση με την επιβολή νέων κυρώσεων λόγω και της γειτνίασής της με το Ιράν και υποστηρίζει τη συνέχιση της διπλωματικής προσπάθειας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε κατανόηση για τις τουρκικές ευαισθησίες, σημείωσε ότι κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αναζήτησης λύσης είναι χρήσιμη, αλλά υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή