Κατεχόμενα: Κερδίζει τις «εκλογές» ο Έρογλου

Κυριακή, 18 Απριλίου 2010 19:28
UPD:22:01

A- A A+

Νίκη του Ντερβίς Έρογλου προκύπτει από την καταμέτρηση του συνόλου σχεδόν των ψήφων των Τουρκοκυπρίων για τις λεγόμενες προεδρικές εκλογές στα Κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής καταμέτρηση (απομένουν μόνο μερικές κάλπες) ο Ερογλου συγκεντρώνει το 50,36%, ποσοστό που του δίνει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Ο Ταλάτ συγκεντρώνει 42,84%.

Σε δηλώσεις του το βράδυ διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ελληνοκυπρίους.

«Επιδιώκω λύση που θα βασίζεται στην πραγματικότητα (σ.σ. που έχει διαμορφωθεί στο νησί)» και τόνισε ότι «οι δύο λαοί θα πρέπει να ζήσουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο».

Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς: «Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς τις θέσεις που εκφράζει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Στέφανος Στεφάνου.

Ο Έργογλου τάσσεται ανοικτά υπέρ της λύσης της συνομοσπονδίας και είναι ο εκφραστής της σκληρής γραμμής. Την Παρασκευή, οπότε και έπεσε η αυλαία της «προεκλογικής» εκστρατείας χαρακτήρισε τον Ταλάτ «αριστερό τρομοκράτη». Απευθυνόμενος στον κ. Χριστόφια, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του Ταλάτ, ο δήλωσε ότι περιμένει με ανυπομονησία τη μέρα που θα βρεθεί απέναντι του, ως εκπρόσωπος της κυρίαρχης -κατά την έκφρασή του- «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή