Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός-¶ρης 2-1

Κυριακή, 18 Απριλίου 2010 21:19
UPD:21:44
A- A A+

Τα επεισόδια, τα δακρυγόνα και οι τραυματίες ήταν σε πρώτο πλάνο στο Καραϊσκάκη, σε ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον ¶ρη και μπαίνει σε ρόλο οδηγού στα πλέι-οφ.

Με +4 στα πλέι οφ

Η πολυπόθητη νίκη ήρθε για τον Ολυμπιακό σήμερα, που αν και έκανε ένα πολύ καλό ΒΆ μέρος τα γκολ του τα έβαλε στο ΑΆ για να έρθει το τελικό 2-1. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν με το... σπαθί τους το ματς ενώ ήταν ικανοί να βάλουν και άλλα τέρματα. Έτσι ο Ολυμπιακός ξεκινά με +4 στην πρωτόγνωρη για αυτόν εμπειρία των πλέι οφ.

Οι δύο αντίπαλοι παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο αποδεκατισμένοι. Και αυτό γιατί τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ¶ρης αντιμετώπιζαν ουκ ολίγα αγωνιστικά προβλήματα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με την αναμενόμενη ενδεκάδα με την διαφορά ότι ο Πάντος χρίστηκε βασικός αντί του Γκαλίτσιου ενώ από πλευράς ¶ρη προτιμήθηκε τελικά να προφυλαχθεί ο Κόκε.

Επιθετικές αιχμές ήταν ο Ντιόγο για τον Ολυμπιακό και ο Τζόνσον για τον ¶ρη. Τα πρώτα λεπτά ήταν καθαρά αναγνωριστικά. Οι δύο ομάδες είχαν κάποια σούτ, όμως δεν έγινε η μεγάλη φάση.

Προσωρινή διακοπή, εκτεταμένα επεισόδια και δύο τραυματίες

Στις 19.19 η διαρκής ρίψη δακρυγόνων καθιστά απαγορευτική την συνέχιση του αγώνα. Η ατμόσφαιρα είναι πλέον τόσο αποπνικτική που το παιχνίδι διακόπτεται έως ότου καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Τα δακρυγόνα έπεσαν... βροχή λόγω των επεισοδίων των οπαδών του Ολυμπιακού με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Τελικά στις 19.27 ξανάρχισε ο αγώνας και ενώ είχαν προηγηθεί εκτεταμένα επεισόδια, πολύ ξύλο αλλά και αρκετές υλικές ζημιές. Επίσης υπήρξε παρέμβαση του Γιάννη Χρυσικόπουλου για να κάνουν πίσω τα ΜΑΤ και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Πάντως δεν έλειψαν και οι τραυματίες, των οποίων η κατάσταση πάντως δεν ήταν σοβαρή. Πρόκειται για έναν αστυνομικό και έναν οπαδό του Ολυμπιακού που μετέβη στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Μία από τα... ίδια για τον αγώνα

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε δραματικά μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Η διακοπή από τον ρέφερι Ντάκο δεν λειτούργησε θετικά για καμία εκ των δύο αντιπάλων που όσο και αν προσπαθούσαν δεν μπορούσαν να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο ένα συντονισμένο παιχνίδι αλλά και κάποιες καλές φάσεις.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έληγε χωρίς κάποιο γκολ στο 33ο λεπτό ο Ζεβλάκοφ με κεφαλιά έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό. Μετά από μία πολύ ωραία ενέργεια και σέντρα του Όσκαρ ο Πολωνός βρέθηκε σε πολύ καλή θέση και δεν αστόχησε. Στο 34Ά ο Ντιόγο έγινε αλλαγή μετά από ένα ακόμη κακό του ματς.

Στο 36Ά ο Πάρντο πρόλαβε τον Πρίττα προτού γίνει απειλητικός ενώ στο 37Ά μπλόκαρε μία επικίνδυνη σέντρα του Κάλβο.

Από εκεί που ήταν σε θέση ισχύος στο 38Ά ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε δεινή θέση. Ο Τζόνσον μπήκε μες στην περιοχή, ο Πάρντο τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Ντάκος υπέδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ισπανό πορτιέρε αλλά και το πέναλτι. Έτσι ο Μπάντοβιτς αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τον Γ. Παπαδόπουλο με τον Κόβατς.

Στο 43ο λεπτό ο Κάλβο ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Τζόσον. Ο παίκτης του ¶ρη σκόραρε και πανηγύρισε δεόντως το γκολ -που απέφερε το 1-1 για τον ¶ρη- εξαγριώνοντας την κερκίδα, που πέταξε ακόμη και ποτήρια με νερό και αναψυκτικά προς τον πάγκο και μάλιστα ένα από αυτά λίγο έλλειψε να πετύχει τον Κούπερ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Πάντος μπήκε μέσα στην μικρή περιοχή, ανατράπηκε από τον Ρονάλντο Γκιάρο και κέρδισε την εσχάτη των ποινών. Ο Μαρέσκα ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, κάνοντας το 2-1.

Το ΒΆ μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με τις δύο ομάδες να παίζουν αναγνωριστικά στα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός από κάποια στιγμή και έπειτα όμως ανέβασε στροφές και παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος.

Κόκκινη και στον Αράνο

Στο 55Ά ο Αράνο θα δει την κόκκινη κάρτα μετά από αγκωνιά του στον λαιμό του Όσκαρ. Έτσι θα αφήσει τον ¶ρη με 10 παίκτες. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει ακόμη πιο πολύ του φιλοξενούμενους και να προσπαθεί να βγάλει επικίνδυνες φάσεις.

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα τόσο καλυτέρευαν την εικόνα τους. Έδειχναν ξεκάθαρα πως είχαν γίνει το... αφεντικό του ματς. Ο ¶ρης από την μεριά του είχε κλειστεί αρκετά πίσω και κοίταζε πιο πολύ να μην δεχθεί άλλο γκολ παρά να βγει μπροστά και να προσπαθήσει να ισοφαρίσει.

Στο 72ο λεπτό ο Τοροσίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει και άλλο γκολ για τον Ολυμπιακό. Μετά από ωραία και βαθιά μπαλιά του Λούα πήρε την μπάλα, πέρασε και τον Σηφάκη όμως βγήκε πολύ πλάγια και έτσι το σούτ του πέρασε άουτ.

Στο 75Ά ήταν η σειρά του Ντομί να απωλέσει ακόμη μία ευκαιρία. Ο Γάλλος βρέθηκε απέναντι από τον Σηφάκη, όμως σούταρε πάνω στα πόδια του Ηρακλειώτη γκολκίπερ, που την απέκρουσε. Γενικά ο Ολυμπιακός από το 60Ά και μετά ήταν σαφώς καλύτερος από τον ¶ρη σε όλα τα επίπεδα και άξιζε να βάλει παραπάνω γκολ.

Στο 83Ά ο Κόκε βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κόβατς. Έκανε το σούτ, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε ασταθώς και ο Ισπανός στην επαναφορά της μπάλας προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια θέση. Όμως ο Ζεβλάκοφ τον πρόλαβε με προβολή με την μπάλα όμως να βρίσκει και στο χέρι του και τους παίκτες του ¶ρη να διαμαρτύρονται προς τον διαιτητή.

Στο 87Ά ο Μαρέσκα έκανε ένα σούτ από πολύ καλή θέση που πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 89Ά ο Λούα έχασε ένα τετ-α-τετ. Γενικά ο Ολυμπιακός στο ΒΆ μέρος επιδόθηκε σε μπαράζ χαμένων ευκαιριών.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Ντομί, Όσκαρ, Ντιόγο (34΅ Λεονάρντο), Ζεβλάκοφ, Μαρέσκα, Πάντος (84΅ Γκαλίτσιος), Λούα, Γ. Παπαδόπουλος (41Ά Κόβατς), Τοροσίδης

¶ρης: Σηφάκης, Αράνο, Κουλοχέρης, Γκιάρο, Κάλβο (67΅ Κάλβο), Φερνάντεζ, Τζόνσον (61Ά Αραβίδης), Μεριέμ (56΅ Κόκε), Χαβίτο, Βανγκέλι, Πρίττας

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις