Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 05:00
UPD:05:22
A- A A+

Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά πιθανόν κατά τόπους ισχυρές και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Δυτική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην Ανατολική Πελοπόννησος και μετά το μεσημέρι πιθανώς και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ στην Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί που θα ενισχυθούν στα νότια σε 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά και νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή