ΗΠΑ : Μακελειό σε Πανεπιστήμιο της Αριζόνα

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2002 07:29
A- A A+

Μακελειό σε Πανεπιστήμιο της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από ένοπλη επίθεση στη σχολή νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου, στην πόλη Τουσόν της Αριζόνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δράστης της επίθεσης ήταν δυσαρεστημένος φοιτητής που εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας, πυροβόλησε δύο καθηγήτριες του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του. Ενα ακόμα άτομο βρέθηκε νεκρό σε άλλο τμήμα του κτιρίου, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πανεπιστημίου.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι ο δράστης έχασε τη ψυχραιμία του όταν δεν τού επετράπη να λάβει στις εξετάσεις.

«Κάντε την προσευχή σας»

Η φοιτήτρια Μέημπελ Αλβάρεθ-Τόρνχιλ ήταν ανάμεσα σε 30 φοιτητές που ελάμβαναν μέρος στις εξετάσεις, όταν ο ένοπλος δράστης μπήκε στην αίθουσα. Η αυτόπτης μάρτυς είπε σε τοπική εφημερίδα ότι ο δράστης ήταν ήρεμος και είχε στα χέρια του επιπρόσθετες φυσιγγιοθήκες. Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα είπε στα θύματα του να κάνουν την προσευχή τους, πριν αρχίσει να τα πυροβολεί.

Η αστυνομία της Τουσόν απέκλεισε την Πανεπιστημιούπολη και απομάκρυνε τους φοιτητές καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο δράστης μετέφερε εκρηκτικά μέσα σε σακκίδιο. Επίσης ανακοίνωσε ότι στην περιοχή μετέβη ομάδα πυροτεχνουργών η οποία και εντόπισε ίχνη εκρηκτικής ουσίας μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη της επίθεσης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή