Ρωσία : Εξιτήριο για τους 333 που εισέπνευσαν το αέριο

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2002 07:51
UPD:07:57

A- A A+

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 333 άνθρωποι οι οποίοι ήταν ανάμεσα στους ομήρους στο θέατρο της Μόσχας από Τσετσένους αυτονομιστές, εγκατέλειψαν σήμερα το πρωϊ τα νοσοκομεία της Μόσχας, στα οποία είχαν δεχθεί τις ιατρικές φροντίδες για τα αέρια που εισέπνευσαν κατά την επιχείρηση απελευθέρωσή τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ρωσικών υπηρεσιών υγείας, που αναμεταδίδει το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άλλοι 311 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, όμως ορισμένοι από αυτούς, μεταξύ τους και εννέα παιδιά, μπορούν χάρις στην πορεία της υγείας τους, να λάβουν κι αυτοί εξιτήριο σήμερα, ή αύριο το πολύ. Οι ρωσικές ιατρικές αρχές ανακοίνωσαν πως 16 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα ανακοίνωσαν ότι αναγνώρισαν το αέριο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις στην επιχείρηση διάσωσης των ομήρων. Δυτικοί ιατροί, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της υγείας μερικών εκ των ομήρων, υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για αέριο νεύρων αλλά για παράγωγο του οπίου. Οι ίδιοι γιατροί εκτιμούν ότι ενδεχόμενη έκθεση σε υπερβολική δόση του αερίου αυτού μπορεί να προκαλέσει θάνατο ή κώμα.

Ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα μετέδωσε ότι παρά τις αμφιλεγόμενες παρενέργειες του εν λόγω αερίου, μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να καταφύγουν στη χρήση αυτού εάν βρεθούν ενώπιον παρόμοιας με αυτή της Μόσχας κατάστασης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή