Ερντογάν: Στήριξη των συνομιλιών και μετά τη νίκη Ερογλου

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 15:25
REUTERS/UMIT BEKTAS

A- A A+

Τη δέσμευση της ¶γκυρας να συνεχίσει να στηρίζει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε o Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη νίκη Έρογλου στα κατεχόμενα.

«Η ¶γκυρα θα συνεχίσει να στηρίζει τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών και ο νέος ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου οφείλει να συνεχίσει τις συνομιλίες με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως ο προκάτοχος του», τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV.

Επαναφέροντας στο προσκήνιο, μετά από δημοσιογραφική ερώτηση, την πρόταση περί τετραμερούς επιτροπής για τη λύση του Κυπριακού, ο Τούρκος πρωθυπουργός πρότεινε τη συμμετοχή σε αυτήν του γ.γ. του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η αρχική μας πρόταση ήταν μια τετραμερής συνάντηση, αλλά αργότερα προέκυψαν άλλες προτάσεις. Η Ισπανία πρότεινε την συμμετοχή του πρόεδρου της ΕΕ, η Βρετανία, ως τρίτη εγγυήτρια δύναμη, αντιπρότεινε και την δική της συμμετοχή. Αντί όλων αυτών, εμείς προτείνουμε τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ως την πλέον αποτελεσματική για ένα σύντομο αποτέλεσμα».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετική την στάση του Γ. Παπανδρέου για την ίδρυση του ανωτάτου συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας, που θα συνέλθει κατά την διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του εντός του Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή