Η Θέμις Μπαζάκα επί σκηνής στις 22 Απριλίου

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 18:29

A- A A+

Ο Ιρλανδός Έντα Γουόλς, από τις σημαντικότερες φωνές της σύγχρονης δραματουργίας, αρχίζει να γίνεται γνωστός και στο ελληνικό κοινό. Μετά την παρουσίαση του έργου του «Chatroom», σειρά έχει το θεατρικό του «The new electric ballroom» (Νέα ηλεκτρική αίθουσα χορού) που θα παρουσιαστεί στην σκηνή Μικρή Χώρα, από την Πέμπτη 22 Απριλίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Τα 4 πρόσωπα του έργου, οι «αφηγητές» δημιουργούν έναν «ζωντανό» τόπο δράσης, με τα απαραίτητα μόνο υλικά επί σκηνής. Μια εξέδρα μνήμης, ερμητικά κλειστή στο παρόν και βαθειά κλεισμένη στα 50΄s και στις ευτυχισμένες μέρες των προσώπων. Οι 4 ηθοποιοί ντυμένοι με το 50΄s παρελθόν των προσώπων μετέρχονται κάθε μέσο και υλικό για να αναπαραστήσουν, να αναβιώσουν και να αφηγηθούν το όνειρο και την απώλειά του.

Δύο αδελφές, έγκλειστες στο σπίτι τους από την εφηβεία, αναπαριστούν και αφηγούνται καθημερινά μια συγκεκριμένη μέρα της ζωής τους, που τους στιγμάτισε πριν σαράντα ολόκληρα χρόνια. Θεατή και βοηθό σε αυτήν την ατέρμονη αναπαράσταση του παρελθόντος καθιστούν την μικρότερη αδελφή τους δημιουργώντας μια ασφαλή φυλακή μιας ψεύτικης πραγματικότητας. Ένας άντρας θα εισβάλλει ως καταλύτης στον μικρόκοσμό τους και ως αγγελιαφόρος του πραγματικού κόσμου, αλλά θα αποτελέσει κι αυτός έναν δυνατό κρίκο για να συνεχιστεί η ιστορία τους… Για πάντα.

Η Θέμις Μπαζάκα, η Ανέζα Παπαδοπούλου, η Μαρία Πανουργιά και ο πρωτοεμφανιζόμενος Παναγιώτης Εξαρχέας, αφήνονται στις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Καραντζά.Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η Γεωργία Ψυχογιού, τα σκηνικά-κουστούμια η Ιωάννα Τσάμη, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου, ενώ την κίνηση επιμελήθηκε η Ζωή Χατζηαντωνίου.

Πληροφορίες: Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη, 210-8673945.

Προτεινόμενα για εσάς