Από τη βαλλιστική οι απαντήσεις

Εκρηκτικά, βόμβες, ρουκέτες, όπλα και αντιαρματικό στο διαμέρισμα της Κυψέλης
Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 09:30
UPD:11:30

Στο διαμέρισμα η Αντιτρομοκρατική βρήκε τουλάχιστον επτά ρουκέτες, ένα αντιαρματικό RΡG-7, εκρηκτικά αλλά και έτοιμες βόμβες, χειροβομβίδες, πιστόλια και δύο Καλάσνικοφ.

A- A A+

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης αναμένεται να δώσουν τις οριστικές απαντήσεις για τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1804751 , δίπλα από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Τα όπλα μεταφέρονται από το πρωί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και λίγο μετά το μεσημέρι αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το διαμέρισμα βρισκόταν στον τελευταίο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας και είχε νοικιαστεί στο όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, το όνομα δηλαδή μίας από τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του προφυλακισθέντος Κ. Γουρνά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για λόγους ασφάλειας των ενοίκων, η πολυκατοικία εκκενώθηκε προληπτικά και οι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τόσο οι ένοικοι, όσο και κάτοικοι της περιοχής δεν αναγνώρισαν κάποιον από τους συλληφθέντες ως ένοικο του διαμερίσματος.

Στο διαμέρισμα η Αντιτρομοκρατική βρήκε τουλάχιστον επτά ρουκέτες, ένα αντιαρματικό RΡG-7, εκρηκτικά αλλά και έτοιμες βόμβες, χειροβομβίδες, πιστόλια και δύο Καλάσνικοφ. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη βαλλιστική εξέταση από την οποία αναμένεται να εξακριβωθεί αν τα όπλα που βρέθηκαν, έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποιο χτύπημα του «Επαναστατικού Αγώνα».

Πεποίθηση της αστυνομίας είναι ότι ο εντοπισμός της γιάφκας θα οδηγήσει σε νέες συλλήψεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων σπιτιών που ενδεχομένως νοικιάστηκαν με τις πλαστές ταυτότητες.

Γ. Παπανδρέου: Xτυπάμε το οργανωμένο έγκλημα και πυρήνες τρομοκρατικών ενεργειών

«Θέλω να διαβεβαιώσω από αυτό το βήμα όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες ότι δουλεύουμε πολύ μεθοδικά και τα αποτελέσματα της δουλειάς μας είναι εμφανή. Ήδη χτυπάμε το οργανωμένο έγκλημα αλλά και πυρήνες τρομοκρατικών ενεργειών που πολλές φορές λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας τη Δευτέρα το βράδυ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή