Αν. Βγενόπουλος: Το ΠΣΑ δεν έπεισε τις αγορές

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 10:46
UPD:20:53
A- A A+

«Το ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσει, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και δαίμονας», σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλος, εκτιμώντας παράλληλα πως πλέον δεν υπάρχει καμία ελπίδα να πέσουν τα spreads, καθώς το Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυβέρνησης δεν κατάφερε να πείσει τις αγορές.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βγενόπουλος, «η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μίας νέας περιόδου, με αρκετά όμως νεφελώδη στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ξεκαθαριστούν». Παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην υπολογίσει κανένα πολιτικό και κομματικό κόστος «και να ηγηθεί προς μία νέα κατεύθυνση». «Φοβάμαι όμως, ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα αντέξει να προχωρήσει μπροστά», τόνισε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βγενόπουλος, «η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μίας νέας περιόδου, με αρκετά όμως νεφελώδη στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ξεκαθαριστούν».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της MIG επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκο Σηφουνάκη, ενώ έκανε λόγο για πολιτικούς μουσειακού είδους που θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί.

Για το ενδεχόμενο καθόδου του στην πολιτική

«Έχω βαρεθεί να απαντάω σε αυτή την ερώτηση. Όσοι θέτουν αυτά τα ερωτήματα, αντί να αντιπαρατεθούν μαζί μου με επιχειρήματα, προσπαθούν να βρουν κίνητρα για να μειώσουν την αξία μου. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ασχολείται με τα κοινά ειδικά σε μία τέτοια περίοδο. Εγώ δε θα γίνω κατεστημένος επιχειρηματίας της χώρας, να καλώ υπουργούς στο σκάφος μου, να μιλώ στο τηλέφωνο με κυβερνητικά στελέχη στον ενικό και δε σκοπεύω να μπω στην πολιτική», ξεκαθάρισε ο κ. Βγενόπουλος απαντώντας στην ερώτηση αν σκέφτεται να κατέβει στην πολιτική.

Γ. Πεταλωτής: O κ. Βγενόπουλος δεν προσκόμισε κανένα παραστατικό

«Ο κ. Ν. Σηφουνάκης διευκρινίζει ότι δέχτηκε τον κ. Α. Βγενόπουλο στις πυρκαγιές της Σάμου, συνοδευόμενο από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Ο κ. Βγενόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη ότι προτίθεται να βοηθήσει με ένα ποσό, το οποίο ουδέποτε προσκόμισε».

Τα παραπάνω δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει αναφορές του κ. Βγενόπουλου για την κυβέρνηση, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νικόλαο Σηφουνάκη.

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Βγενόπουλος δεν προσκόμισε κανένα παραστατικό στον υφυπουργό και ότι «από εκεί και πέρα εάν παρέδωσε αυτό το ποσό σε άλλους φορείς είναι άλλο ζήτημα».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα κινηθεί εναντίον του επιχειρηματία, απάντησε ότι «κατά την κρίση θα υπάρχει και η ανάλογη ενέργεια».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου για «αστοχίες» της κυβέρνησης, επεσήμανε: «δεν συμμεριζόμαστε αυτές τις κρίσεις και μάλιστα όταν έχουν μια χροιά μιας πολιτικής που δεν μας αφορά».

Συμπλήρωσε δε ότι ο κ. Βγενόπουλος είναι ένας επιχειρηματίας που, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, δικαιούται να κάνει κρίση στα πλαίσια του δικαιώματος των πολιτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή