Έρογλου: Συνέχιση διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου σταμάτησαν

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 19:14
A- A A+

«Ανοιχτός σε συνεννόηση» δηλώνει ο νέος τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, τονίζοντας ότι επιθυμεί λύση «το συντομότερο δυνατόν» στο Κυπριακό.

Σε πληθώρα συνεντεύξεών του στον τουρκικό Τύπο, ο κ. Έρογλου τονίζει ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από το σημείο στο οποίο σταμάτησε ο κ. Ταλάτ και διαβεβαιώνει ότι θα είναι σε «πλήρη σύμπνοια με Τουρκία».

«Θα συνεχίσω τις διαπραγματεύσεις, λαμβάνοντας υπόψη μου τις απόψεις όλων», δήλωσε στην εφημερίδα «Χουριέτ», τονίζοντας ότι ενώ τον ψήφισε το 50% των τουρκοκυπρίων τώρα είναι πρόεδρος του 100%.

«Θα ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις από το σημείο όπου σταμάτησαν», ανέφερε και προσδιόρισε την επανέναρξη των συνομιλιών στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου.

«Δεν θα είμαστε εμείς που θα αποχωρήσουμε από τις συνομιλίες» τόνισε ο κ. Έρογλου στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «Παραμένω πιστός στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, αλλά αυτές οι παράμετροι πρέπει να συμπληρωθούν, προστατεύοντας τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού και της Τουρκίας».

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι τουρκοκυπριακές "εκλογές" έδειξαν στον κόσμο ότι «υπάρχει κράτος, που λέγεται “ΤΔΒΚ”» και ζήτησε να αρθούν, όπως ανέφερε, όλες οι απαγορεύσεις και οι αποκλεισμοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή