Νέα επίσκεψη Τζωρτζ Μπους στην Κίνα

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2002 11:05
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους θα επισκεφθεί και πάλι την Κίνα μετά την πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του Τζιάν Τζεμίν, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πρόεδρος Τζιάν Τζεμίν κάλεσε τον πρόεδρο Μπους να επισκεφθεί εκ νέου την Κίνα και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποδέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκληση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Λίου Τζιαντσάο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την ημερομηνία του ταξιδιού αυτού.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επισκέφθηκε την Κίνα τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη σύνοδο κορυφής του Φόρουμ Οικονομικης Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Σανγκάη τον Οκτώβριο του 2001.

Η νέα πρόσκληση διατυπώθηκε την Παρασκευή, κατά την επίσκεψη του Κινέζου αξιωματούχου στο ράντσο του Μπους, στο Κρόουφορντ του Τέξας. Σύμφωνα με τους περισσότερους πολιτικούς παρατηρητές, ο Τζιάν Τζεμίν αναμένεται να αποχωρήσει από την προεδρία της Κίνας τον προσεχή Μάρτιο για να δώσει τη θέση του στο νυν αντιπρόεδρο, Χου Τζιντάο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή