Champions League: Ίντερ-Μπαρτσελόνα 3-1

Προβάδισμα πρόκρισης για τους «νερατζούρι»
Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 23:36
UPD:21/04/2010 18:35

A- A A+

Πραγματοποιώντας πολύ μεγάλη εμφάνιση, η Ίντερ επιβλήθηκε με 3-1 της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρώτη της πρόκριση σε τελικό Champions League.

Οι «νερατζούρι» εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες των Καταλανών και τις ατυχείς εμπνεύσεις του προπονητή τους, Πεπ Γκουαρδιόλα, κατάφεραν να χτυπήσουν τους «μπλαουγκράνα» στο δυνατό τους σημείο, που δεν είναι άλλο από την επιθετική τους τακτικοί.

Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και με αδιαπέραστη τριάδα στα χαφ αποτελούμενη από τους Καμπιάσο, Τιάγκο Μότα και Σνάιντερ -συν τους Πάντεφ και Ετό που βοηθούσαν στα πλάγια- κατάφεραν και «στραγγάλισαν» την ανάπτυξη της Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια έβγαλαν εύκολες κάθετες μπαλιές προς την επίθεση, που αξιοποίησαν τέλεια.

Έτσι, παρότι βρέθηκαν να χάνουν στο 19' με 0-1, έπειτα από ολιγωρία της άμυνάς τους, κατάφεραν και γύρισαν το εις βάρος τους σκορ και πήραν νίκη με διαφορά δυο τερμάτων.

Οι «μπλαουγκράνα» ατύχησαν, βέβαια, με την έμπνευση του Γκουαρδιόλα να χρησιμοποιήσει τον Μέσι ως δεκάρι, αφού ο Αργεντινός σούπερσταρ έπεφτε πάνω στην τριάδα στα χαφ της Ίντερ και δεν είχε καθόλου χώρο για να κάνει τη ζημιά. Αν έπαιζε στη φυσική του θέση στα πλάγια ή στην κορυφή, ίσως θα μπορούσε ευκολότερα να χτυπήσει, ανάμεσα στα υψηλόσωμα μπακ των Ιταλών. Με τα «αν», όμως, δεν γίνεται τίποτα.

Παρόλα αυτά, η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το ματς όσο πιο ιδανικά γινόταν. Μετά από ένα άγαρμπο πρώτο τέταρτο, μπόρεσε και άνοιξε το σκορ στη μια και μοναδική ευκαιρία, που η άμυνα της Ίντερ κοιμήθηκε. Ο Μάξγουέλ από τα αριστερά πήρε πάνω του τον Καμπιάσο, ο οποίος δεν τον ακολούθησε μέχρι τέλος (ήταν δουλειά του Μαϊκόν) και με έξοχο κόψιμο βρήκε στο ύψος της περιοχής τον Πέδρο, που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.

Το γκολ είχε σαν αποτέλεσμα οι Ίντερ να σαστίσει για ένα διάστημα κάποιων λεπτών, όμως αμέσως βρήκε την συγκέντρωσή της και ακολουθώντας πιστά το σχέδιο του Πορτογάλου τεχνικού της έφτασε στην ανατροπή.

Πιέζοντας ψηλά τους Καταλανούς, οι Μιλανέζοι τους υποχρέωσαν σε εύκολα λάθη έξω από την περιοχή τους, που τους έδιναν πολλές δεύτερες επιθέσεις. Σε μια από αυτές ο Ετό στα πλάγια γύρισε στον Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος με τη μια έστρωσε πιο αριστερά στον Σνάιντερ και εκείνος με πλασέ ισοφάρισε για την ομάδα του.

Η Ίντερ συνέχισε να επιτίθεται και να έχει την κατοχή σε όλο το πρώτο μέρος, παρά τις προβλέψεις για το αντίθετο και με την έναρξη σχεδόν της επανάληψης μπόρεσε και πήρε το προβάδισμα με τον Μαϊκόν. Στο 48' ο Βραζιλιάνος πετάχτηκε τέλεια μέσα στην περιοχή της Μπαρτσελόνα και αφού έκανε εξαιρετικό κοντρόλ, πλάσαρε στην απέναντι γωνία του εξερχόμενου Βαλντέζ για να γράψει το 2-1.

Κόντρα στην απελπισία των Καταλανών, που βγήκαν μπροστά για να ψάξουν την ισοφάριση, χτύπησε και ο Μιλίτο στο 61' με κεφαλιά σε αντεπίθεση.

Όπως ήταν απολύτως λογικό, οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν με νύχια και με δόντια στη συνέχεια για να φτάσουν τουλάχιστον σε ένα ακόμα τέρμα, το οποίο θα έκανε ευκολότερο το έργο τους στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης. Η άμυνα, όμως, της Ίντερ πίσω είχε κλειδώσει και όσο και να προσπάθησαν με πάσινγκ γκέιμ να την ανοίξουν, δεν τα κατάφεραν.

Στην τελευταία μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού, ο Πικέ κατάφερε και με ντρίμπλες πέρασε ακόμα και τον τερματοφύλακα των «νερατζούρι», Ζούλιο Σέζαρ, όμως το πλασέ του από πλάγια θέση σταμάτησε πάνω στη γραμμή του τέρματος των γηπεδούχων ο Λούσιο, διατηρώντας έτσι το 3-1.

Οι συνθέσεις:

Ίντερ (Ζούλιο Σέζαρ): Σέζαρ, Μαϊκόν (74' Κίβου), Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Μότα, Καμπιάσο, Πάντεφ (56' Στάνκοβιτς), Σνάιντερ, Ετό, Μιλίτο (75' Μπαλοτέλι)

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλντές, ¶λβες, Πικέ, Πουγιόλ, Μάξγουελ, Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά, Μέσι, Πέδρο, Ιμπραΐμοβιτς (62' Αμπιντάλ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις