Η ατζέντα της ημέρας

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 07:11
UPD:09:14
A- A A+

* Σαρανταοκτάωρη απεργία έχερι προκηρύξει για σήμερα το ΠΑΜΕ. Απεργούν σήμερα και αύριο δικαστικοί υπάλληλοι και νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά. Κλειστές σήμερα και αύριο οι σκηνές του Εθνικού Θεάτρου, λόγω της συμμετοχής των ηθοποιών στην απεργία του ΠΑΜΕ.

* Σε δημόσια διαβούλευση στο www.opengv.gr/ypaat θέματα προς συζήτηση σχετικά με την «Ανασυγκρότηση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Ελλάδας» (συμπλήρωση και τροποποίηση διατάξεων του Ν. 2810/2000). Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Μαΐου στις 6 η ώρα το απόγευμα.

* Ανεβλήθη από την UNESCO η προγραμματισμένη Σύνοδος για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στο Παρίσι από σήμερα έως τις 23 Απριλίου, λόγω των προβλημάτων στις αερομεταφορές που έχει προκαλέσει η τέφρα από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία

* Στις 8:30 π.μ. ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρά στην απομάκρυνση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από την ταράτσα κτιρίου επί της Κηφισίας 74, κτιρίου επί της Κηφισίας 141 και 189 αντιστοίχως.

* Στις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» το 9ο Ετήσιο Συνέδριο Health World 2010 με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Πολιτική Υγείας: Υπάρχει Συνταγή Επιτυχίας;», που διοργανώνουν το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Φαρμακευτικών Εταιρειών.

* Στις 9 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εθελοντική αιμοδοσία με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του ΑΠΘ. Κάθε μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αίμα καθημερινά στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος. Το αίμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο και την οικογένεια του σε περίπτωση ανάγκης.

* Στις 9:30 π.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ για: α) το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση διαδικασιών σύστασης των επιχειρήσεων και β) για την ελληνική αγορά καυσίμων, τις εξελίξεις και τα μέτρα πολιτικής.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον υπεύθυνο Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτης της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαο Δένδια, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο ζήτημα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

* Στις 10 π.μ. στον αύλειο χώρο των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου του Δήμου Χορτιάτη, οικολογικά δώρα σε Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συμβολή στην εκπαίδευση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών.

* Στις 10 π.μ. η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη, θα συναντηθεί με μαθητές και καθηγητές από χώρες του εξωτερικού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Commenius στο οποίο συμμετέχει και το 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Το θέμα του προγράμματος είναι: «Different schools, same aim», «Διαφορετικά σχολεία, κοινός σκόπος».

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Επί τάπητος οι διαβουλεύσεις για το τριετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του Ecofin τον Φεβρουάριο και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

* Στις 11 π.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου, η νομάρχης, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη, θα υπογράψει τη σύμβαση για το έργο: «Δρόμος Μάραθος-Φόδελε (κατασκευή γέφυρας).

* Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη στη νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη θα πραγματοποιήσουν παδιιά από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου της Κύπρου.

* Στις 11:30 π.μ. στον μνημειακό ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, για την 43η επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας στις 21 Απριλίου του 1967.

* Στις 11:30 π.μ. στου Ζωγράφου, τα εγκαίνια του παραρτήματος του Α' ΚΑΠΗ, επί της οδού Μπισκίνη 33.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε από σήμερα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην παρουσίαση επανέκδοσης των ποιημάτων του αγωνιστή, Αλέξανδρου Παναγούλη.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος, με τη συμμετοχή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και της Ενωσης Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής, με θέματα:

1. Σχέδιο Νόμου: «Ταυτότητα κτιρίων, Υπερβάσεις Δόμησης και Αλλαγές χρήσης, Μητροπολιτικές Αναπλάσεις και άλλες Διατάξεις»: Προτάσεις για βελτίωση, αποκατάσταση αδικιών και διόρθωση λαθών και νομικών και ιδιοκτησιακών θεμάτων.

2. Το μέλλον της Οικοδομής και της Κτηματαγοράς στην Ελλάδα.

3. Οικοδομή και Απασχόληση: Εκατοντάδες χιλιάδες εργατοτεχνίτες σε όλη τη χώρα αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

* Στις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε), συνέντευξη του υπουργού, Δημήτρη Ρέππα, με θέμα την πολιτική στον τομέα των μεταφορών.

* Στη 1 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου και Κανθάρου) ο δήμαρχος, Παναγιώτης Φασούλας, θα τιμήσει προσωπικότητες του Πειραιά που ξεχώρισαν για τη δράση τους υπέρ της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και αγώνων, 43 χρόνια μετά τη δικτατορία που επεβλήθη στις 21 Απριλίου του 1967.

* Στη 1:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» ομιλία της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στο 9 ο ετήσιο συνέδριο Healthword 2010, που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί το προεδρείο και μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών.

* Στις 2 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Θέσπιση Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων-Ορισμός επαγγελματία αγρότη».

* Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, βουλευτή, Κώστα Καρτάλη.

* Στις 5 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ημερίδα με θέμα: «Αρχαίοι Μύθοι και Οπερα», στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαίο Δράμα και Οπερα» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ.

* Στις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, ημερίδα με θέμα: «Ευρυζωνικά δίκτυα – δωρεάν ασύρματο Internet στην Ηλιούπολη» διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης. Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Φίλιππος Κωνσταντίνου.

* Στις 7 μ.μ. στο κέντρο εκδηλώσεων «Φρούριο» στη Λάρισα, ομιλία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στην εκδήλωση της ΠΑΣΚ διπλωματούχου μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας, με θέμα: «Η συμβολή των αναπτυξιακών υποδομών στην οικονομική ανάκαμψη και ο ρόλος των μηχανικών».

* Στις 7 μ.μ. στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23) ημερίδα παρουσίασης νέων προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα προγράμματα:

α) ΤΕΜΠΜΕ: Εγγύηση δανείων εξόφλησης ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, κάλυψης δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και άλλων άυλων αγαθών.

β) ΟΑΕΔ: 1) Πρόγραμμα επιχορήγησης γυναικών, νέων ελευθέρων επαγγελματιών, 2) τετραετές πρόγραμμα επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών, 3) διετές πρόγραμμα επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών, 4) πρόγραμμα διεύρυνσης τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

* Στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην 18η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

* Στις 8 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) παρουσίαση από το Σπίτι της Κύπρου και την Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) του βιβλίου του φιλόλογου και δημοσιογράφου, Θέμη Πολύβιου, με τίτλο: «Ο Αντιχουντικός Αγώνας στην Κύπρο».

* Στις 8 μ.μ. ώρα Βερολίνου αναβάλλεται στο Konzerthaus Berlin, η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) με τη συνεργασία της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού-Παράρτημα Βερολίνου και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων και Ακαδημαϊκών Βερολίνου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής», στο πλαίσιο των εμφανίσεών της σε σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μουσικό Βραδινό με τις: Ηλέκτρα Πλακοπούλου και Ματίνα Γεροθανάση (τραγούδι). Στο πιάνο θα τις συνοδεύει ο Νίκος Ζαφρανάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή