Nέα βαλλιστική στα Καλάσνικοφ

Συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού σε Μ. Χρυσοχοΐδη και ΕΛ.ΑΣ.
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 12:49
UPD:15:20

Η νέα βαλλιστική θα γίνει προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τα ίδια όπλα με τα οποία γίνονταν οι βολές στο αυτοσχέδιο πεδίο βολής σε ερημική περιοχή του Υμηττού.

A- A A+

Σε νέα βαλλιστική εξέταση θα υποβληθούν τα δύο Καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό άλλων χώρων –διαμερισμάτων, παρκιν κτλ- που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης. Η νέα βαλλιστική θα γίνει προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τα ίδια όπλα με τα οποία γίνονταν οι βολές στο αυτοσχέδιο πεδίο βολής σε ερημική περιοχή του Υμηττού, περίπου 20 χλμ από το Κορωπί.

Όπως διαπιστώθηκε, τα δύο καλάσνικοφ και το ΜΡ-5 χρησιμοποιήθηκαν στην ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών διμοιρίας των Μ.Α.Τ., που επέβαιναν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, στην οδό Κοκκινοπούλου στο Γουδί. Το ένα από τα καλάσνικοφ μαζί με το ΜΡ-5 χρησιμοποιήθηκαν και στην ένοπλη επίθεση κατά τριών αστυνομικών διμοιρίας των Μ.Α.Τ., οι οποίοι εκτελούσαν καθήκοντα σκοπού-παρατηρητή στις 5 Ιανουαρίου, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του αστυφύλακα Αδαμάντιου Μαντζούνη.

Παράλληλα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρονται κι άλλα ευρήματα από το διαμέρισμα επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη. Επιπρόσθετα, η Αστυνομία επιδιώκει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τουλάχιστον τέσσερα ακόμα άτομα , βάσει στοιχείων που έχει ήδη αποστείλει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Εισαγγελία Αθηνών.

Συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού στον Μ. Χρυσοχοΐδη

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γ. Παπανδρέου: Bάζουμε τάξη στη χώρα

Γ. Παπανδρέου: Bάζουμε τάξη στη χώρα

Σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος και τον συνεχάρη για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Προηγουμένως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Νικόλαο Δένδια για όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας. Η συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατόπιν αιτήματος του κ. Δένδια.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ενημέρωσε αναλυτικά για τις εξελίξεις στη μάχη που δίνει η Ελληνική κοινωνία εναντίον του φαινομένου της τρομοκρατίας. Αυτό που θα ήθελα να επαναλάβω και τόνισα και στον υπουργό είναι ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Κάθε θετική εξέλιξη σε αυτό τον αγώνα είναι μια νίκη της κοινωνίας. Είχα την ευκαιρία, ακόμη, να εκθέσω στον υπουργό τις σκέψεις μου για το κοινό έγκλημα και την αύξηση της εγκληματικότητας - έναν τομέα στον οποίο επίσης, η ελληνική κοινωνία δίνει μία πολύ μεγάλη μάχη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή