Champions League: Μαδρίτη μέσω Μονάχου και Λιόν

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 13:27
A- A A+

Η εμπειρία συναντάει τον ενθουσιασμό στον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιον Λιγκ. Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Λιόν στο Μόναχο (21:45, NET) ένα βήμα πριν από το τελικό της Μαδρίτης.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ κατάφερε να αποκλείσει στον προηγούμενο γύρου την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να προκριθεί για 13η φορά στην ιστορία της και ετοιμάζεται να επιστρέψει σε μεγάλο τελικό μετά το 2001 όταν και είχε επικρατήσει της Βαλένθια. Οι Βαυαροί βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση όπως έδειξαν καισ το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Έχοντας για άλλη μία φορά σε εκπληκτική ημέρα τον ¶ριεν Ρόμπεν φιλοδώρησαν με επτά τέρματα το Ανόβερο κι έδειξαν έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι.

Ο Φαν Γκάαλ θέλει να γράψει ιστορία και να γίνει ο τρίτος προπονητής μετά τους Ερνστ Χάπελ και Ότμαρ Χίτσφελντ ο οποίος κατακτά το τρόπαιο με δεύτερη διαφορετική ομάδα. Το ευχάριστο για τον Ολλανδό τεχνικό είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Η Λιόν από την πλευρά της κατάφερε να πετύχει αυτό που προσπαθούσε χρόνια τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Να ξεπεράσει τη κατάρα των προημιτελικών. Οι «λιονέ» ξεπέρασαν το εμπόδιο της Μπορντό στο γαλλικό εμφύλιο και πλέον όνειρα ακόμα και για το μεγάλο τελικό.

Στο πρωτάθλημα πάντως, ο τίτλο δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο μετά την ισοπαλία 2-2 με την Μπορντό, με την διαφορά από την Μαρσέιγ να ανεβαίνει στους εννιά βαθμούς. Ο Κλοντ Πιελ έχει αμφίβολους τους Μποντμέρ, Μπουμσόνγκ και Μακούν, αλλά επιστρέφουν οι Λισάντρο Λόπεζ και Γκοβού από τιμωρία.

Απόλυτη ισορροπία υπάρχει στις προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, αφού σε έξι μεταξύ τους αγώνες έχουν από δύο νίκες έκαστη, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις