Aρνείται να παραιτηθεί ο πρόεδρος του Κιργιστάν

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 13:50

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στο Κιργιστάν», είπε ο ανατραπείς πρόεδρος μιλώντας στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου έχει βρει καταφύγιο μετά την εξέγερση στη χώρα του.

A- A A+

Ο ανατραπείς πρόεδρος του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να είναι πρόεδρος της χώρας, απευθύνοντας έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες να μην αναγνωρίσουν την προσωρινή κυβέρνηση που ανέβηκε στην εξουσία μετά από τις αιματηρές συγκρούσεις της 7ης Απριλίου.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στο Κιργιστάν», είπε μιλώντας στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου έχει βρει καταφύγιο μετά την εξέγερση στη χώρα του.

«Δεν αναγνωρίζω την παραίτησή μου… μόνο ο θάνατος μπορεί να με σταματήσει», δήλωσε.

Η προσωρινή κυβέρνηση που ασκεί την εξουσία στο Κιργιστάν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μπακίγιεφ παραιτήθηκε, παρουσιάζοντας υποτιθέμενη χειρόγραφη επιστολή του.

«Καλώ τους παγκόσμιους ηγέτες να μην αναγνωρίσουν την εξουσία αυτής της παράνομης συμμορίας», πρόσθεσε ο Μπακίγιεφ.

Χθες, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αναταραχών στο Κιργιστάν, ενώ τουλάχιστον 85 σκοτώθηκαν στην εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Μπακίγιεφ.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή