Διαψεύδει το Ιράν ότι αναπτύσσει πυραύλους ικανούς να πλήξουν τις ΗΠΑ

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 16:52
A- A A+

Ο Ιρανός υπουργός Αμυνας στρατηγός Αχμαντ Βαχίντι διέψευσε ότι η Τεχεράνη επιδιώκει να κατασκευάσει βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους ικανούς να πλήξουν τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna.

«Δεν έχουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πρόκειται για μέρος του ψυχολογικού πολέμου των εχθρών μας»,είπε ο Ιρανός στρατηγός όταν ρωτήθηκε σχετικά με έκθεση του Πενταγώνου σύμφωνα με την οποία το Ιράν θα μπορούσε να φθάσει στο σημείο να κατασκευάσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς ικανό να πλήξει τις ΗΠΑ το 2015. «Αυτό θα απαιτούσε ξένη βοήθεια», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μίλερ ερωτηθείς κατά την διάρκεια ακρόασης σε επιτροπή του κοινοβουλίου για την δυνατότητα η Τεχεράνη να εκτοξεύσει ένα διηπειρωτικό πύραυλο εναντίον των ΗΠΑ, απάντησε ότι «αυτό θα μπορούσε ενδεχόμενα να γίνει από το 2015».

Εξάλλου, ο στρατηγός Βαχίντι ανέφερε ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κατασκευάσει τοπικά ένα «αντιπυραυλικό σύστημα μέσου βεληνεκούς με ακτίνα δράσης 40 χιλιομέτρων που μπορεί φθάσει σε ύψος 20 χιλιομέτρων», αλλά δεν ανέφερε άλλες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή