Διάλεξη για τη διατροφή στο Μουσείο Γουλανδρή

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 17:48
A- A A+

Το Σάββατο 24 Απριλίου πραγματοποιείται η δεύτερη διάλεξη του κύκλου σεμιναρίων «Το παραδοσιακό πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής» με θέμα «Αρχές της υγιεινής διατροφής στην παιδική και εφηβική ηλικία».

Στη διάλεξη, οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων, τις διατροφικές συνήθειες και τους παράγοντες που τις καθορίζουν (οικογένεια, κυλικείο, τηλεόραση, διαφημίσεις κ.α) και θα μιλήσουν για τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας κατά τα παιδικά και εφηβικά χρόνια. Θα συζητηθούν επίσης, τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως είναι η αναιμία, η παχυσαρκία και η ψυχογενής ανορεξία.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των σεμιναρίων που διοργανώνει το Κέντρο Γαία, σχετικά με τη σημασία της μεσογειακής διατροφής και του υγιεινού τρόπου διαβίωσης στη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά και τους εφήβους. Για τη συμμετοχή στη διάλεξη είναι απαραίτητη η έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά. Στις 24 Απριλίου, 12 π.μ.–1.30 μ.μ., 25 ευρώ, 2108015870 εσωτ. 582, [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς