Tο 7ο Synch Festival στο δρόμο για την «Τεχνόπολη»

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 18:05

A- A A+

Το έβδομο κατά σειρά Synch Festival θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Ιουνίου στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων. Μια σειρά από διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, πολλοί εκ των οποίων επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα, αλλά και νέα φρέσκα ονόματα του 21ου αιώνα που ήδη αφήνουν το δικό τους στίγμα στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ και αναμένεται να ξεσηκώσουν το ελληνικό κοινό.

Την κεντρική σκηνή της «Τεχνόπολης» θα καταλάβει ο παριζιάνος γκουρού της ηλεκτρονικής σκηνής, Laurent Garnier, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και γνωρίζει πολύ καλά να ανακατεύει τα διάφορα μουσικά είδη και να δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις.

Στην ίδια σκηνή, οι Hot Chip, ένα από τα πιο ζωντανά σχήματα της ηλεκτρονικής μουσικής των τελευταίων χρόνων, που κυριολεκτικά κατέκτησαν τα ραδιόφωνα αλλά και τις καρδιές μας με το νέο τους άλμπουμ «One Life Stand», έρχονται να ταρακουνήσουν τα νερά με τις ποπ μελωδίες και τους χορευτικούς 80’s ρυθμούς τους. Εντύπωση αναμένεται να προκαλέσει και η Peaches -ο θηλυκός Iggy Pop όπως πολλοί την αποκαλούν, με τα φαντασμαγορικά της κοστούμια, το εκκεντρικό στυλ, τους προκλητικούς στίχους και σίγουρα το εκρηκτικό performance επί σκηνής.

Με πιο ανεξάρτητη και ονειρική διάθεση, το Synch Festival θα υποδεχθεί τους Get Well Soon που έχουν ήδη κερδίσει το κοινό με τις εμφανίσεις αλλά και τη μουσική τους. Σε αντίστοιχο μοτίβο, ακολουθεί ο Matt Elliott με μαύρους ήχους, οι Beak στην πρώτη τους εμφάνιση και ο Geoff Barrow.

Με τις φασαριόζικες κιθάρες τους στις αποσκευές τους έρχονται και οι Βρετανοί Fuck Buttons αλλά και οι Νεοϋορκέζοι A Place to Burry Strangers.

Οι εκπλήξεις του Synch δεν σταματούν εδώ. Την ίδια σκηνή θα μοιραστούν καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπως ο Tony Allen, ο νιγηριανός ντράμερ μαζί με τον γνώστη της τζαζ Jimi Tenor, ενώ σε άλλη σκηνή η βιομηχανική αισθητική του Blixa Bargeld θα αναμετρηθεί με την ψηφιακή μινιμαλιστική ηλεκτρονική μελωδία του Alva Noto.

Από το Synch δε θα μπορούσε να λείπει και το χορευτικό στοιχείο με την επιβλητική παρουσία του DJ Krush, του γιαπωνέζου πρωτοπόρου της hip hop σκηνής αλλά και του «πολυμήχανου» Busy P.

Το ελληνικό στοιχείο θα είναι και φέτος παρόν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ με τους δραστήριους και ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς, όπως είναι οι Lolek, My wet Calvin, Modrec, Lumiere Brother, Cayetano Soundsystem feat. Dj Booker, Spyweirdos with Schema Ensemble, The boy & felizol, No profile, Pi Ci, Matteus, Ilan Manouach και Teranga Beat.Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο www.synch.gr.

Πληροφορίες: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, προπώληση 38 ευρώ (ημερήσιο) & 65 ευρώ (διήμερο), στο ταμείο: 45 ευρώ (ημερήσιο). 25 ευρώ (για ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ). Η προπώληση των εισιτηρίων στα φυσικά σημεία ξεκινάει την Παρασκευή 30 Απριλίου ενώ από το διαδίκτυο στις 20 Απριλίου. Σημεία προπώλησης Metropoliw, Fnac, Village, Public, Θρι Σιξτι, www.tickethour.gr

Προτεινόμενα για εσάς