Υπόθεση Βατοπεδίου: Αίτημα για κλήση του Γ. Παπακωνσταντίνου

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 23:24
A- A A+

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας με αφορμή την προοπτική κλήσης του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ζητήσει την κλήση του κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή, τόσο για τους ελέγχους των οικονομικών δραστηριοτήτων του εμπλεκομένου στην υπόθεση, επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα -με δεδομένη, όπως έχουν υποστηρίξει, την γνωριμία των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Πάπιστα-, όσο και για τη διερεύνηση των οικονομικών επιλογών της Μονής εκ μέρους των υπηρεσιών του υπουργείου, κατά τη μέχρι στιγμής θητεία του.

Ένα ακόμη ζήτημα που αφορά την Επιτροπή είναι η επιλογή του υπουργού Οικονομικών να ακυρώσει τις αποφάσεις του προκατόχου του, Γιάννη Παπαθανασίου, σχετικά με τον τρόπο επιστροφής στο Δημόσιο, των εκτάσεων που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου.

Υπέρ της κλήσης του κ. Παπακωνσταντίνου τάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ συναινούν ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως προκειμένου να επιτευχθεί ομοφωνία στις κινήσεις της Επιτροπής.

Κατηγορηματικά αντίθετοι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, διακρίνοντας στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθεια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού.

Η λήψη απόφασης, αναβλήθηκε για αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή