Φιλιππίνες: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος, τρεις νεκροί

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 06:57
REUTERS/ERIK DE CASTRO

A- A A+

Δύο Ρώσοι και ένας Βούλγαρος υπήκοος σκοτώθηκαν όταν το μεταγωγικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε πόλη των βόρειων Φιλιππίνων, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας σήμερα Πέμπτη.

Το αεροσκάφος, τύπου «Antonov 12», συνετρίβη αργά χθες Τετάρτη στην πόλη Μέχικο, 75 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας, δήλωσε ο επιθεωρητής Μπαλτάσαρ Μαμάριλ.

Σύμφωνα με τον Μαμάριλ, νεκροί είναι ο Μικολάϊ Μπάνον, ο Βαντίμ Γιακίμοφ, Ρώσοι υπήκοοι, και ο Τζβίτοσλαβ Γκετσέβσκι, Βούλγαρος υπήκοος. Αλλοι τρεις άνθρωποι που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος, οι Ρώσοι υπήκοοι Γιούρι Τούτσονι και Ντμίτρι Στρουμίνσκι, καθώς και ο Ουζμπέκος υπήκοος Μπόχαντιρ Ρούζιεφ, τραυματίστηκαν.

Ο Τούτσονι, ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης, είπε ότι το αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα όταν ένα βραχυκύκλωμα προκάλεσε πυρκαγιά στην καμπίνα του κατά τη διάρκεια της πτήσης, ωθώντας τον να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Ομως το αεροπλάνο τυλίχτηκε στις φλόγες πριν προλάβουν να βγουν από αυτό οι επιβαίνοντες, πρόσθεσε ο πιλότος μιλώντας στους αστυνομικούς.

Ο επιθεωρητής Μαμάριλ είπε ότι το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την πόλη Σέμπου και είχε προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Κλαρκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή