Μεξικό: Δύο νεκροί και 18 τραυματίες σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 08:08
REUTERS/TOMAS BRAVO

A- A A+

Δύο νεκροί - μέλη ενός μεξικανικού καρτέλ των ναρκωτικών - και 18 τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης με άνδρες του στρατού, οι οποίοι επιχείρησαν να συλλάβουν τον επικεφαλής τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της χώρας.

Οι στρατιώτες επιχείρησαν να συλλάβουν ένα στέλεχος του καρτέλ των Μπελτράν Λέιβα, το Χεράρδο ¶λβαρες Βάσκες, ο οποίος φέρεται να χειρίζεται τις σχέσεις μεταξύ των λαθρέμπορων ναρκωτικών στην κεντρική και τη νότια Αμερική, αλλά ενεπλάκησαν σε μάχη με ανθρώπους που τον φρουρούσαν.

Στο μεταξύ επίσης χθες ένοπλη συμμορία επιτέθηκε σε δυο ξενοδοχεία στην πόλη Μοντερέι, στο Βόρειο Μεξικό, και απήγαγε επτά άτομα από το ένα, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα στην πολιτεία Νουέβο Λεόν.

Ο Αλεχάνδρο Γκάρσα δήλωσε ότι όλοι οι απαχθέντες είναι Μεξικανοί, μετά την μετάδοση από τα τοπικά ΜΜΕ πληροφοριών κατά τις οποίες στα θύματα περιλαμβάνεται κι ένας πολίτης των ΗΠΑ.

Περίπου 30 ένοπλοι πήγαν στο Χόλιντεϊ Ιν στο κέντρο του Μοντερέι με 12 οχήματα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και απήγαγαν τέσσερις πελάτες του, δύο ρεσεψιονίστ και ενδεχομένως έναν εργαζόμενο σε ιδιωτική εταιρία ασφάλειας που φρουρούσε το χώρο, σύμφωνα με τον Γκάρσα.

Ενας άνδρας με χειροπέδες, χτυπημένος στο πρόσωπο, τους οδήγησε σε συγκεκριμένα δωμάτια από όπου πήραν τους ενοίκους, κατά μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, που επικαλέστηκε ο Γκάρσα. Η ομάδα των ενόπλων επισκέφθηκε επίσης το ξενοδοχείο Μισιόν, αλλά δεν απήγαγε κανέναν από εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Οι δράστες απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από τα ξενοδοχεία στην διάρκεια της εφόδου τους.

Η βία που αποδίδεται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό έχει ενταθεί εκ νέου τις τελευταίες εβδομάδες.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη στην πολιτεία Τσιουάουα, εξ αυτών, οι 11 στη Σιουδάδ Χουάρες.

Οι νεκροί στο λεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» που κήρυξε ο συντηρητικός Μεξικανός πρόεδρος στα τέλη του 2006 πλησιάζουν τους 23.000, κατά απολογισμό που δόθηκε σε βουλευτές πρόσφατα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή