Ιορδανία: Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τις ρουκέτες

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 14:06
UPD:14:46
A- A A+

Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κοντά στην ιορδανική πόλη Ακάμπα, χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την προέλευσή τους, με το Ισραήλ να υποστηρίζει ότι προήλθαν από την Αίγυπτο, την Αίγυπτο να το αρνείται και το ρόλο της Ιορδανίας να μην έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

Από τις δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν, τουλάχιστον η μία εξερράγη σε άδεια αποθήκη στην Ιορδανία (και οι δύο σύμφωνα με το Reuters), ενώ η άλλη, σύμφωνα με το BBC, έπεσε στη θάλασσα.

Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρουκέτες προήλθαν από τη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, ωστόσο Αιγύπτιοι αξιωματούχοι διέψευσαν τις πληροφορίες. Ισραηλινά μέσα μετέδωσαν ότι οι ρουκέτες είχαν στόχο την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1806163

Ιορδανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι οι ρουκέτες προήλθαν από το έδαφος της Ιορδανίας. Πάντως, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ανώνυμες πηγές από τη χώρα υποστηρίζουν ότι οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την Ιορδανία.

Το Ισραήλ προειδοποίησε πρόσφατα για αυξημένη δραστηριότητα ανταρτών στο Σινά, που είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Ισραηλινούς τουρίστες. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι υπήρχαν στοιχεία για απόπειρα απαγωγών Ισραηλινών στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εκδοθεί οδηγία για την αποχώρηση τους από εκεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή