Επεισόδια στην απεργιακή πορεία της Θεσσαλονίκης

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 14:11

A- A A+

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, όταν συνδικαλιστές, αφού ολοκληρώθηκε η πορεία της ΕΔΟΘ (Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσ/νίκης), επιχείρησαν να κάνουν συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της πόλης.

Αστυνομική δύναμη απώθησε τους διαδηλωτές, ρίχνοντας δακρυγόνα. Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και μια γυναίκα παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα. Αφού κρέμασαν ένα πανό από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του κτιρίου, οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους στην Εγνατία.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε πορεία από την πλατεία Αγίας Σοφίας στο διοικητήριο της ΕΔΟΘ/ΝΤ, ενώ ολοκληρώθηκε και η πορεία του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε τη συγκέντρωσή του, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Εν τω μεταξύ, συμβολικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης πραγματοποιούν από τα μεσάνυχτα υπάλληλοι των ΟΤΑ. Ο αποκλεισμός θα λήξει στις 12 τα μεσάνυχτα και ο ΧΥΤΑ θα λειτουργήσει από αύριο το πρωί.

Τέλος, δασεργάτες συγκεντρώθηκαν στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση της υλοτομίας κατά 15-30% και την αύξηση της εισαγωγής ξυλείας από γειτονικές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή