Θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο Κώστας Χριστοφιδέλης;

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 14:14
UPD:18:54
A- A A+

Θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών φέρεται να έχει βρεθεί ο αθλητής βόλεϊ του Παναθηναϊκού Κώστας Χριστοφιδέλης.

Το αποτέλεσμα αφορά μέχρι στιγμής το πρώτο δείγμα που έδωσε ο αθλητής στον αγώνα της ομάδας του με τον ¶ρη για τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, ενώ αναμένεται η εξέταση και του δεύτερου πριν υπάρξει η οποιαδήποτε τοποθέτηση του ίδιου του παίκτη και του συλλόγου του.

Ο ΕΣΚΑΝ, που διενήργησε την έρευνα, δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση, παρά μόνο να ενημερώσει τον αθλητή και την ομοσπονδία του αθλήματος.

Μέχρι στιγμής από την πλευρά του Χριστοφιδέλη και τον ΤΑΑ Παναθηναϊκός, αυτό που τονίζεται είναι πως ο παίκτης όντως ενημερώθηκε για κάποιο πρόβλημα στο πρώτο του δείγμα, όμως δεν γνωρίζουν αν αυτό αφορά χρήση απαγορευμένων ουσιών ή είναι οργανικό, όπως έχει συμβεί και σε περιπτώσεις άλλων αθλητών στο παρελθόν (πχ αυτή του Θοδωρή Ζαγοράκη).

Επιπλέον, ο Χριστοφιδέλης δεχόταν φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει πόνους που είχε στη μέση λόγω τραυματισμού και αν οι απαγορευμένες ουσίες προέρχονταν από αυτή, εάν και εφόσον έχει δηλωθεί, τότε δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Παρόλα αυτά, ο ακραίος βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού επέστρεψε στη Αθήνα, απΆ τη Θεσσαλονίκη που βρισκόταν για το δεύτερο ματς με τον ¶ρη, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστώσει τα αίτια του προβλήματος.

Πάντως, ακόμα και σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος δεν φέρει ευθύνη και δεν προβλέπεται καμία τιμωρία για τον σύλλογο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις