ΝΔ: Ο Πρωθυπουργός καταφεύγει στο λαϊκισμό

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 16:50
A- A A+

Ο Πρωθυπουργός καταφεύγει στο λαϊκισμό, στην προσπάθειά του να πείσει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προσφυγή στο ΔΝΤ, παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για επικοινωνιακή εκστρατεία του κυβερνητικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να δείξει δήθεν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα στρέφεται στο ΔΝΤ.

Π. Παναγιωτόπουλος: Υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής από την Ν.Δ.

Π. Παναγιωτόπουλος: Υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής από την Ν.Δ.

«Ο κ. Παπανδρέου υποκρίνεται ότι φταίνε οι άλλοι και παραβλέπει σκοπίμως ότι δεν είχε τεθεί από καμία πλευρά, ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέμα ΔΝΤ για την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβαλε το θέμα στο τραπέζι, και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι με τις παραλείψεις του οδηγεί τη χώρα στη μέγγενη των όρων του ΔΝΤ.

Η «λύση» του ΔΝΤ θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, επανέλαβε, κάτι που όπως είπε, θα ήταν εφικτό αν ο κ. Παπανδρέου είχε πάρει έγκαιρα μέτρα και δεν περιφερόταν λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι δήθεν υπό χρεοκοπία.

«Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν στο χειρισμό της οικονομίας τόσο καλό όσο στην κατασκευή ενόχων, θα είχε αποκλιμακωθεί ήδη το κόστος δανεισμού», παρατήρησε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αρνείται ποτέ το μερίδιο των δικών της ευθυνών.

Σε ερώτηση για τις θέσεις των κ.κ Δ. Αβραμόπουλου και Κ. Μητσοτάκη ότι το ΔΝΤ είναι μονόδρομος, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε πως αμφότεροι δεν αποκλίνουν από τις θέσεις της ΝΔ, όπως αυτές έχουν εκφραστεί από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. «Θα δείτε», είπε, «ότι λένε και εννοούν ότι ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να καταστήσει μονόδρομο για τη χώρα το ΔΝΤ».

Απαντώντας τέλος, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης, ή άλλο στέλεχος του κόμματος, ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα για το ΔΝΤ.

«Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν αναφέρθηκε σε δημοψήφισμα για το ΔΝΤ. Επανέλαβε πάγιες θέσεις και προτάσεις του εδώ και πολύ καιρό σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να κινηθεί αυτή η διαδικασία του άρθρου 44 για να πάμε σε αναμόρφωση των θεσμών της ελληνικής πολιτείας. Δεν έχει σχέση με το ΔΝΤ. Ουδέποτε ο κ. Κεφαλογιάννης ή άλλο στέλεχος της ΝΔ είπε να πάμε σε δημοψήφισμα για το ΔΝΤ», διευκρίνισε.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα το απόγευμα θα επισκεφθεί τη Ρηγίλλης το κλιμάκιο του ΔΝΤ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή